Migráns bátorság: nyugdíjasokra támadtak a müncheni metrón (+video)

Bevándorlók csoportja támadt két német nyugdíjasra, miután azok egy fiatal nő védelmére keltek, akit a metrón az egyik migráns zaklatott.

 

Tom Roth müncheni lakos töltötte fel ezt a videót a saját Facebook oldalára. Utazás közben készítette a felvételeket, miközben egyik állomásról a metró belvárosi megállójáig utazott. Azt mondta, a verekedés azután tört ki, miután az egyik menedékkérőt  visszautasította egy nő, akire a vonaton rátette a kezét. Erre válaszul a férfi agresszíven ököllel ütötte a kocsi üvegablakát. A többi utas kérte, hogy hagyja el a kocsit. Mindenesetre egy idősebb úr fejét gúnyosan megveregette a migránsok egyike és ez a tiszteletlenség csapott át dühbe.

 

 

A videót posztoló Roth úr kommentjében így ír: “Egy fiatal nőt megtámadtak a metrón. Amikor két idős német polgár megpróbált közbeavatkozni, a migránsok is támadtak”.

Ez München szívében, fényes nappal történt, amikor a főpályaudvarra utazott. Roth úr egy négy üléses helyen ült, szemben egy fiatal hölggyel. A nő mögött két menedékkérő foglalt helyet.

Majd így folytatja Roth: “Egyikük, egy fiatal, talán arab származású férfi zaklatta a nőt. Mondott valamit a nőnek, majd megkérdezte: “Miért nem németül válaszolsz nekem?” Mire a hölgy így válaszolt: “Mert te angolul kérdeztél.”

Azt hiszem, a férfi keze a nő hátán volt ekkor. A hölgy elfordult és felém nézett.

Ahogy tovább haladt a szerelvény, a menedékkérő teljes erővel ütötte a kocsi üvegablakát. Gondolom dühös volt, hogy a nő visszautasította. Több férfi kiabált neki, hogy hagyja abba. Egyikük fejét – akik a négy üléses helyen mellettem ültek – megérintette egy barna kabátot viselő migráns. Gúnyosan megsimogatta kopasz fejét. Ez annyira tiszteletlen volt, amilyet nagyon ritkán láttam azelőtt. Az úr rögtön felállt. A migráns megfordult és megragadta a nyakát. Ekkor mindenki hirtelen megpróbálta őket szétválasztani. A férfi támadója visszaesett a négy üléses helyre, ahonnan négy migráns bámult ránk és a két másik dühös idős úrra. Körülbelül 10-15 ember volt körülöttem. Úrrá lettünk a helyzeten. Mikor a szerelvény elérte az állomást, hívtam a rendőrséget, akik azt mondták, nem volt intézkedni valójuk.”– fogalmazott Tom Roth

Az eset a legújabb erőszak a menedékkérők és a német polgárok között, amire az elmúlt hetekben fény derült. Roth úr hangsúlyozta, hogy saját tapasztalatai után úgy gondolja, Angela Merkel kancellár asszonynak lépéseket kel tennie azért, hogy állampolgárait megvédje.

(D.G – SZKR)