Migránsok a kézigránátos támadók

Péntek hajnalban ismeretlenek kézigránátot dobtak a villingen-schwenningeni menekültszállóra. A helyi hatóságok „természetesen” azonnal bevándorlók elleni támadásról, idegengyűlöletről beszéltek. 

 

 

 

A brit internetes portál írta meg szombaton, hogy a péntek hajnali kézigránátos támadás – a gránát egyébként nem robbant fel – tetteseit nem a németek, sokkal inkább a bevándorlók körében kell keresni. A német fősodratú média egészen eddig idegengyűlöletről, migránsok megfélemlítéséről beszélt a támadás kapcsán.

A végül tűzszerészek által megsemmisített robbanószerkezet azonban vélhetően a balkáni útvonalakon tömegével érkezett bevándorlók által kerülhetett Nyugat-Európába és a lap szerint egyébként is gyakorlat, hogy az egymással rivalizáló migránsbandák kézigránátokkal rendezik lakhatással kapcsolatos és egyéb nézeteltéréseiket. Erről egyébként Torsten Elofsson, a svédországi Malmő nemrégiben nyugállományba vonult rendőrfőnöke beszélt a portál munkatársának.

A német szövetségi igazságügyi miniszter, Heiko Maas mindenesetre megígérte, hogy az elkövetőket mihamarabb be fogják azonosítani és meg fogják büntetni.

A kézigránátok, lőfegyverek használata egyébként a migránshordák beözönlése óta egyre gyakoribb Európában, szerda hajnalban a franciaországi Calais befogadótáborához közel dördültek lövések , az összecsapásokban akkor a migránsok mellett embercsempészek vettek részt.

(magyaridok.hu nyomán- SZKR)