Migránsok támadtak a filmrendezőre

Maaike Engels holland filmrendező és kollégája a ’Dzsungel’ elnevezésű migránstáborban dokumentumfilmet akart forgatni, amikor a beilleszkedni vágyó migránsok megtámadták őket. Az incidensről készült felvételt nyilvánosságra hozták.

Késsel és paprikaspray-vel támadtak Maaike Engels filmrendezőre és kollégájára, Teun Voetenre a Calais-nál táborozó migránsok. A két holland éppen dokumentumfilmet készített a táborról, amikor három barbár rájuk rontott, és megpróbálták elvenni a kamerájukat. Engels lélekjelenlétét megőrizve rögzítette az eseményeket, miközben megpróbált segíteni társának. Az egyik “szegény menekült” éppen kést rántott (tehát akár ölni is képes lett volna), amikor a tábor többi lakója elkergette őket.

Az incidenst követően Engels azt írta a Facebook-oldalára, hogy minden közösségben vannak seggfejek, és ez alól a Dzsungel sem kivétel. A holland rendező megpróbálta megmagyarázni az eseményeket azzal, hogy “a lehetetlen életkörülmények kiváltják a tábor lakóiból, hogy bűnözőkké váljanak, mivel nincs előttük nemesebb cél”.

Egy ilyen támadás sem tudta felébreszteni őket. A holland páros a migráció problémáját akarta “komplex módon” bemutatni filmjében. Sikerült nekik ebben az egyetlen egy jelenetben is.

(kuruc.info nyomán SZKR- Idegen áradat)