Megvédte az ügyészség a román zsebest a Tolvajkergetőktől

Furcsa határozatot kaptak kézhez a Tolvajkergetők. A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség arról értesíti őket, hogy egy év próbaidőre elhalasztják a vádemelést Farkas Róbert és Faller Viktória ellen, akiket 2013 végén a Tolvajkergetők kaptak el sikeresnek vélt zsebelési sorozatuk után.

A Tolvajkergetők című sorozat rajongóinak Farkas “Pista Norbert” néven is ismeretes, ugyanis ezen a nevetséges hamis néven mutatkozik be a filmben, miután Tomcat tetten éri a 4/6-os villamoson. A videón az is látszik, hogy megpróbált rátámadni lebuktatójára, majd még a rendőri intézkedés közben is fenyegetőzött és a kamera felé csapkodott. Végül a VI. kerületi kapitányság fogdáján töltötte az éjszakát.

Az ügyészség határozata szerint nem szükséges a tolvajok megbüntetése, mivel “büntetlen előéletűek”, “cselekményük csupán alkalmi volt”, illetve “a telefon a tulajdonosához visszakerült”. (Igen, enyhítő körülmény, ha a tolvaj lebukik!) Az esetet leírva a határozat így fogalmaz:

“A mobiltelefonban lévő lopás gátló (sic!) nyomkövető eszköz jelzése alapján a helyszínről távozó gyanúsítottakat követve a rendőrjárőr a 4-6-os villamoson őket feltartóztatta, és a telefonkészüléket Farkas Róberttől visszavette.”

Tehát az ügyészség szerint nem a Tolvajkergetők, hanem a szemfüles rendőrök követték őket és vették vissza a telefont.

S nehogy a Tolvajkergetők netán fellebbezzenek a nevetséges büntetés ellen, a 2014 június 5-én kelt határozatot csak most, 2016 januárjában kézbesítették, rajta a következő záradékkal: “A Farkas Róbert és Faller Viktória gyanúsítottak ellen indított büntetőeljárást a Be. 226. § (1) bekezdése alapján megszüntetem, mert a vádemelés elhalasztásának tartama eredményesen eltelt.”

Gratulálunk az ügyészségnek, Farkas Róbertnek és Faller Viktóriának pedig további eredményes zsebtolvajlást kívánunk!

(Tolvajkergetők – Szent Korona Rádió)