Újabb román erődemonstráció: Wass Albert könyvek miatt letartóztatott vármegyés vezető

A román hatóságoknak mindezidáig nem sikerült kétséget kizáróan bizonyítaniuk, hogy milyen terrorcselekményre készült az erdélyi HVIM kézdivásárhelyi elnöke, ami egyre kellemetlenebbé válik a vélhetően a székely autonómiatörekvések megtörésére irányuló koncepciós eljárást folytató román hatalom részére, így egy újabb székely vármegyésnél tartanak ma házkutatást, akit várhatóan Bukarestbe visznek kihallgatásra.


Az ünnepek alatt sem pihennek a bizonyítékokat egyre lázasabban kereső román hatóságok, és újabb házkutatást tartanak Kézdivásárhelyen, ezúttal Szőcs Zoltánnál, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom erdélyi vezetőjénél. Az eléggé megkérdőjelezhető román megfigyelési módszereket jól jellemzi, hogy a székely fiatalember éppen a menyasszonyánál volt egy faluban, amikor elmentek érte, és elhurcolták a kézdivásárhelyi lakására, hogy átkutassák.
A házkutatás során információink szerint Wass Albert könyveket és nemzeti jelképeket foglaltak le, majd jelezték, hogy ki fogják hallgatni Bukarestben. Eleinte nem akarták engedni neki, hogy a saját ügyvédje is jelen lehessen majd a kihallgatáson, viszont hosszas unszolásra erre ígéretet tettek. A fejleményekről hamarosan beszámolunk.
Frissítés: Délután ötkor még mindig tart a házkutatás, és kiderült, Szőcs Zoltán nagymamájának (!) házát is átkutatják, valamint a gyümölcsös kertet.
 Frissítés: : Este fél hét körül végződött a házkutatás nemcsak Szőcs otthonában, hanem a nagymamájánál és a gyümölcsösükben is, majd elvitték Bukarestbe kihallgatásra. 

(alfahir.hu – SZKR – Székelyföld nem románia!)