Miért ne nyájasodjunk?

A nyájasodás, mint rossz magatartás sűrűn megfigyelhető a képzetlen, esetleg nem elég lelkes katonák körében. Gyakorlása könnyen vezethet visszafordíthatatlan egészségkárosodáshoz, halálhoz.

Szíriában egyre gyakrabban használnak a terroristák TOW-ot élőerő ellen is, tucatjával kerülnek fel a videók az Internetre.

Álljék itt egy intő példa. +(18)!

Mit is láthatunk?
Egy rajnyi katona, noha a közelükben több fedezék is található, mégis „a semmi közepén” állnak meg, szinte kört alkotva, mintha kamaszként az iskola mosdójában dohányoznának. Őrszem, figyelő sehol. Előzőleg a hegygerincen vonulnak le, hogy körvonaluk jól kivehető legyen.
Közben a rakéta kezelője egy megfelelő figyelőállásban, jól kipárnázott széken, nehogy elfáradjon a dereka, várja be a csoportot. Nagyjából 2,5 – 3 km-re lehettek egymástól, tehát egy olcsóbb távcsővel is észre lehetett volna venni, ha mást nem, akkor azt, hogy van legalább egy hely, ahol orvlövész bújhat meg.
Figyelmetlenségükért keserves árat fizettek, mint láthatjuk, egyikük nagyjából 50 métert repülhetett.

Mi derül ki még? Valószínűleg elég jól állhatnak ellátmánnyal, ha az ilyen drága fegyvert is meglehetős sűrűséggel vetik be emberek ellen is.

Kapcsolódó cikk: http://szentkoronaradio.com/blog/2015/10/21/641/

Vanek úr- SZKR – Militarizált Övezet