Az ISIS-es szabadlábon, a székely vármegyés börtönben

Szabadon engedték a terrorállam román fanatikus propagandistáját, míg a székelyföldi vármegyés airsoft “bomba” miatt maradt előzetesben. Ordító kettősmérce az oláh hatalom részéről.

A képen látható Craiovai fiú kész volt öngyilkos merényletet végrehajtani, áttért az iszlám vallásra, az ISIS propagandáját terjesztette, bomba és fegyver beszerzéséről beszélt az interneten, szíriai terroristákat akart hozni az országba, a képen is ISIS kézjelével köszön. 2 nap után szabadon engedték mert román…

Beke István airsoft játékbomba készítéséről beszélt barátaival, azzal viccelődtek, hogy milyen lenne azt december elsején felrobbantani. A nála tartott házkutatás során petárdákat, airsoft eszközöket és csillagszórót foglaltak le. Már 10 napja előzetes letartoztatásba van, amit a bíróság meghosszabbított, mert nemzeti érzelmű magyar… Így működik a román igazságszolgáltatás!

Az erdélyi HVIM közleménye:

Kettős mérce jár a másodrendű állampolgároknak! Tiltakozunk a joggyilkosság miatt!

Felháborodva tapasztaljuk, hogy újra kiderült, hogy egy magyarnak semmiféle jogszerűség nem jár Romániában, a Beke Istvántól sokkal súlyosabb vádakkal illetett, saját maga szerint is öngyilkos merényletre készülő, az interneten bomba és fegyver beszerzésről beszélő, craiovai ISIS propagandistát már két nap után ki is engedték az előzetes fogva tartásból. Teljesen egyértelműen, azért mert román, mert rá vonatkozik a törvény és megilleti a jogszerű eljárás az ügyvédi védelem.

Beke Istvánt pedig még mindig börtönben tartja a korrupt román ügyészség. A koholt vádakat tartalmazó, még a román törvényeket is lábbal tipró eljárásban még azt sem engedték, hogy ügyvédje jelen legyen a kihallgatásán és azt is megakadályozták, hogy az ügyvéd ott lehessen az előzetes fogva tartásról döntő tárgyaláson. Azóta sem kap információt védencéről és folyamatosan félretájékoztatják. Az előzetes letartóztatás után a fellebbezés elbírálására, azért kért újabb határidőt a román bíróság, mert várta a petárdákról és a csillagszórókról a tűzszerészeti vizsgálat eredményét. Majd az újabb “tárgyaláson” kiderült már nem is fontos az a vizsgálat, ami ugye lefordítva azt jelenti, semmiféle bizonyítékot nem tudtak összekaparni, ennek ellenére még mindig fogva tartják Beke Istvánt.

Egészen vérlázítónak és gusztustalannak tartjuk a román állam által vezényelt, koholt vádak alapján zajló koncepciós eljárást és a magyarok elleni megfélemlítő lépésként tekintünk rá.

Eddig is egyértelmű volt, hogy egy székely embert nem egyenrangú félként tekint a román igazságszolgáltatás, senkinek nem kell bemutatni, hogy mit kell átélnünk nap mint nap a hivatalok packázásától kezdve a nyelvhasználaton keresztül, mondjuk egy rendőri intézkedésnél ha kiderül, hogy magyarok vagyunk. Még akkor is kettős mérce áldozatai vagyunk, ha kórházban kezelnek minket, ha pedig bármilyen ügyünk az “igazságszolgáltatás” elé kerül, borítékolhatjuk a minket sújtó ítéletet. Pontosan ezért támogatja minden jóérzésű székely az önrendelkezés ügyét, és nem engedi megfélemlíteni magát a román hatóságok által, mert elege van abból, hogy másodrendű állampolgárként tekintenek rá, és úgy bánnak vele egy állítólagosan az európai jogrendet követő államban, mint a kutyával.

Természetesen, minden nemzetközi fórumot igénybe fogunk venni, hogy eljuttassuk tiltakozásunkat a nemzetközi közvélemény és a jogvédők fel, milyen joggyilkos eszközöket használ a román hatalom megfélemlítésként a székely nemzet ellen.

HVIM

(magyarellenesseg.com nyomán Székelyföld nem Románia! – Szent Korona Rádió)