Interjú a Nemzeti Fronttal

Nemrég megjelent a Nemzeti Front friss albuma. Ennek kapcsán készítettünk interjút a zenekarral.
Undergroun/SZKR – A Nemzeti Front nem egy tegnap alakult zenekar, de hosszabb ideje nem jelent meg stúdióalbumotok. Mi volt a hallgatás oka?

Attila/Nemzeti Front – Bizony, több mint 20 éves rock zenekar vagyunk, bár ebből 3 év eltiltásunk is volt, amikor nem zenélhettünk, de még koncertekre sem mehettünk egy bírósági ítélet alapján. Kiadványunk utoljára 2006-ban megjelent DVD volt, amelyen klipek és koncert részletek láthatóak. Mi nem úgy készítünk albumot, hogy kibérelünk egy stúdiót egy hétre és feljátszunk mindent… Mivel Michelis János gitárosunknak saját stúdiója van (ARTéria stúdió), így ha az évek alatt volt ötletünk, azt elkészítettük. Ezért vannak olyan dalok a CD-n, amelyeknek a klipjük már évek óta láthatóak a Youtube-on. Már olyan sokszor ígértem, hogy ebben, és ebben az évben megjelenik az album, hogy már „égett a képem”, (bár rajtam múlt legkevésbé…), ezért lezártuk az új dalokat.

 Underground/SZKR – Kérlek, mondj pár szót az új lemezről. Miről szólnak a dalok?

Attila/Nemzeti Front – Egy mondatban a dalokról: KITARTÁS szavunk egykor a hűséget és becsületet jelentette, amit a mai generáció sajnos csak elvétve ismer. 1000 éves Nagy- Magyarország az ÁLOM, ahol megszűnik az ősi átok: a széthúzás. A megélhetési POLITIKUS diplomatikusan hazudik, csal és lop. Ha szebb jövőt akarsz, akkor ÁLLJ VÉGRE TALPRA és küzdj érte. A LEGJOBB BARÁT, akiben soha nem szeretnél csalódni, hiszen ez kiváltság. ELÉG VOLT abból, hogy a “rendszerváltás” óta a szocialista elvtársak és liberálisok szétlopták az országot. Az a néhány multi milliárdos bankár, aki nyomorba dönti emberek millióit, az maga az ÖRDÖG. MÉG AZT MONDJÁK nem illik, de sírva vígad a magyar. Az egykori M.A. Skins zenekar slágere ÚJRA ZENG AZ OI. Olasz fiatalok írták 1956-ról, de ma is éneklik a Lazio ultrák, hogy AVANTI RAGAZZI di Buda.

 Underground/SZKR –Zenei stílus tekintetében belekóstoltatok ebbe-abba annak idején. Az aktuális lemez kapcsán mire számíthatnak az érdeklődők?

Attila/Nemzeti Front – Ez egy furcsa, vegyes album, a régi OI stílus mellett modern hangzású dalok hallhatóak. Az ex. M.A. Skins (amelynek 2 tagja is zenélt az N.F.-ben) slágere , Újra zeng az Oi, a bass szóló alá koncert hangulatot tettünk bele, valamint akusztikus gitár szólókat. A másik klasszikus az Avanti Ragazzi, amely már évek óta elkészült ( azóta sok zenekar feldolgozta), egy Olaszországban élő ismerősünk a stúdióban felénekelte eredeti nyelven és a végére rávágtuk a Lazio szurkolókat, bizonyítva, hogy ezt a nagyszerű indulót ma is éneklik. Újra feldolgoztuk keményebb stílusban a Még azt mondják népdalt, (amelyet 1995-ben az Európa közepén MC-n már hallhattatok). Mivel stílus kedvencünk a Rammstein, mi is használunk néha szintit és luppokat például Az Ördög-ben. Személyes kedvencem a Politikus, amelyben „finoman”, de kifejthetem a véleményemet erről a különleges emberfajtáról, akik az élet megrontói, tisztelet a kevés kivételnek.
Backup_of_Graphic11 (clicks: 7)

Underground/SZKR – Manapság nincs egyszerű helyzetben egy nemzeti zenekar, ha lemezt akar kiadni. Sikerült támogatókat találni a kiadáshoz?

Attila/Nemzeti Front – A CD hátlapján látható két szponzorunk. A Harcos, aki éveken át biztosította a ruházatot számunkra. Másik a DextraMédia, akik kiadták az új albumot. Ők készítik a Duna TV-n a már megszűnt Hagyaték, és az óriási sikersorozatot a Hazajáró-t. Nélkülük akár életünk végéig „fiókban” heverne az új N.F. CD. Örülök, hogy a sors összehozott ezekkel a nagyszerű srácokkal!

Underground/SZKR – Honnan lehet beszerezni a lemezt?

Attila/Nemzeti Front – Rendelés: [email protected] Budapesten és Mohácson személyesen is lehet, de néhány koncerten árulják barátaink. Budapesten az Aranyvár nemzeti boltban (Őrs Vezér téri piac emeletén) és majd még néhány üzletben.
hp photosmart 720 (clicks: 25)

 Underground/SZKR – Hogy álltok az élő fellépésekkel? Hol lehet Titeket legközelebb élőben látni?

Attila/Nemzeti Front – Sajnos az idén a hagyományos mohácsi „Fehér Karácsony” szervezésével lehet, hogy elkéstünk, mert foglalt a terem… Pedig sokan jelezték, hogy jönnének a ”táncestre ”. Tervek szerint március 15-én Budapesten a Romantikus Erőszak vendége leszünk. Reméljük találkozunk veletek, addig is hallgassátok az új albumot és a Szent Korona Rádiót!

(Underground – SZKR)