Tüntetés a meghurcolt vármegyésért vasárnap

B. István 30 napig oláh tömlőcben sínylődik a román soviniszta hatalomnak köszönhetően. Kézdivásárhelyen szép számban tüntettek, csonkaország is mozgóldik. Budapesten, december 6-án, 15:30-kor, a román követségnél lesz tüntetés!

9. Frissítés: Itt a budapesti tüntetés helyszíne és időpontja!

Mi, budapesti vármegyések kiállunk igazságtalanul fogvatartott bajtársunk mellett, és mindenkit arra kérünk, hogy csatlakozzon hozzánk a román nagykövetség előtti szimpátiatüntetésünkön.

Időpont: 2015. 12. 06. 15:30
Helyszín: Román Nagykövetség – Bp. Thököly út 72.

Facebook-esemény linkje.


8. Frissítés:
Kézdivásárhelyen újabb tüntetésekre lehet számítani – tudtuk meg helyi tudósítónktól.

Csonkaországban, Budapesten a vármegyések két kisebb akciót is végrehajtottak már.

Molinó az Alagút felett (bővebben):

Az első figyelmeztető akció, amit nem vettek komolyan…

Alagut_molino (clicks: 27)

A román nagykövetségnél (bővebben):

Majd itt van a terrorcselekmény: csillagszórókat gyújtottak meg a román nagykövetségnél a vármegyések, de egyelőre sérültekről, áldozatokról nincs szó és a TEK sem avatkozott közbe:

SAMSUNG CAMERA PICTURES (clicks: 36)

Tudomásunkra jutott, hogy a budapesti vármegyések demonstrációra is készülnek.

Közben Facebook csoportok is alakultak:
Kiállok Beke István mellett és
Kiállunk a meghurcolt székely vármegyés mellett (mindenki kövesse ezeket a csoportokat, ossza meg és terjessze őket!)


7. Frissítés – a Jobbik IT is szolidaritást vállal: Kiállunk a meghurcolt székely vármegyések mellett!

A Jobbik Ifjúsági Tagozat mélyen felháborítónak tartja azt az eljárást, amelyet a román hatóságok folytatnak a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) székelyföldi tagjai ellen. Magyarságukban és emberi méltóságukban alázzák meg őket, nem biztosítják azon alapvető jogukat sem, hogy anyanyelvüket használhassák az eljárás során, a védelmükre érkező ügyvédeket pedig lebeszélik a jogi képviseletről. A román médiában egyenesen terrorcselekményt emlegetnek, mondván, robbanóanyagokat foglaltak le. Ezzel szemben a házkutatásoknál jelen levő tanúk szerint a hatóságok mindössze bontatlan szilveszteri petárdát, csillagszórót, pólókat, valamint magyar és székely zászlókat koboztak el.

A román hatóság célja egyértelmű: megfélemlíteni azt az erdélyi mozgalmat, ami az elmúlt években oly sokat tett a magyar identitás megőrzéséért. A példátlan eljárással azt üzenik az egész erdélyi magyarságnak, hogy aki fel meri vállalni nemzeti identitását, az hasonló brutalitásra és jogfosztásra számíthat.

A Jobbik fennállása óta élharcosa a határon túli magyarság védelmének, míg a Fidesz csupán a szavazatszerzés lehetőségét látja az elcsatolt területeinken élő honfitársainkban. Követeljük, hogy a magyar külügy álljon végre a sarkára, és védje meg a határ túloldalán élő, magyar állampolgársággal is rendelkező hazafiakat a román állam terrorjával szemben. Követeljük, hogy a román hatóságok a médiában terjesztett rémhírek helyett mutassák be a bizonyítékokat, azok hiányában pedig engedjék szabadon a fogva tartott székely vármegyést.

Jobbik Ifjúsági Tagozat


6. Frissítés: Tüntetés zajlik Kézdivásárhelyen! – Követelik a hazug vádak ejtését!

Ezer fős körülbelül az a tömeg, amely Kézdivásárhelyen gyűlt össze, gyakorlatilag spontán. Folyamatosan csatlakoztak a járókelők is, a rendőrség csapaterőket küldött a helyszínre. Videóval.

16.00-kor kezdődött a spontán gyülekezés a hazug terrorváddal letartóztatott Beke István HVIM tag melletti kiállásként. Több mint öt száz fő jelent meg a helyszínen és hangosan követelik az ártatlanul letartoztatott székely hazafi kiengedését, illetve a teljesen légből kapott hamis vádak ejtését. A felháborodott tömeg a rendőrség felé vette az irányt ott tiltakoznak a teljesen hamis vádak ellen. Majd most már a központ felé tartanak. Jelentős a rendőri készültség. A letartóztatott Beke István nevét skandálják, illetve, hogy Igazságot Akarunk!

Csonka-országi idő szerint 2015.12.02. 17:30

 


5. Frissítés: B. István megkapta a 30 napot. Gyakorlatilag teljesen titokban tartották meg a tárgyalást, nem értesítve a jogi képviselőt és családot a tárgyalásról. A Bukarestben tartózkodó ügyvédet és a vármegyés feleségével nem is akart szóbaállni az ügyész, nem enged betekintést a “bizonyítékokba”, és a fellebbezést sem akarta elfogadni, holott, erre 48 órán lehetősége van a vádlottnak.

Csonka-országi idő szerint 2015.12.02. 10:40

 


4. Frissítés: Így hazudnak a románok – így cáfolunk mi!

Elrendelték az előállított kézdivásárhelyi vármegyés 24 órás előzetes letartóztatását alkotmányellenes cselekedetek miatt, és mert állítólag nem tartotta be a fegyverekre vonatkozó törvényeket. A román soviniszták úgy hazudnak, mint a vízfolyás, a magyarországi média meg átveszi a híreiket. Megcáfoljuk a hazugságokat.

A Szent Korona Rádiónak a helyszínen tartózkodó tudósítóinak, a vármegyés kapcsolatainak hála pontos képet tudunk adni a történésekről. Több személyt is elértünk, akik kapcsolatban állnak az erdélyi vármegyésekkel, illetve az ügy egyéb érintettjeivel (akik például a házkutatásnál jelen voltak). Így nagyon pontosan tudjuk cáfolni a román médiában megjelent híreket.

A beszámolók alapján teljesen egyértelmű, hogy egy látványosan felépített ingyencirkuszt csinál a román belügy: házkutatások, 15-20 kommandós jelenlétében, hangzatos nyilatkozatok, és a jól “megszokott” terrorvád. A román belügy részéről egyáltalán nem újdonság terrorizmussal megvádolni nekik nem tetsző székely politikusokat, aztán amikor bebizonyosodik, hogy egy irtózatos nagy koholmány az egész, akkor csendben úgy tenni. mintha nem történt volna semmi. Gondoljunk csak arra az esetre amikor a sepsiszentgyörgyi polgármester, Antal Árpád beszédét értelmezte „terrorista fenyegetőzésnek” a DIICOT, ennek alapján indított eljárást , majd később amikor kiderült, hogy lyukra futottak és annyival elintézték, hogy fordítási hiba történt. No persze…

Azt állítja a szervezet bűnözés elleni osztályuk, hogy B. I., a Bukarestbe hurcolt, kézdivásárhelyi vármegyés nem tartotta be a fegyverekre vonatkozó törvényeket – miközben semmilyen fegyvert nem foglaltak le tőle, még airsoft fegyvereket sem, bombát, robbanóanyagot pedig főleg nem. Pedig a román belügy a hazug közleményében már egyenesen azt állítja, hogy akár tíz ember halálát is okozhatta volna a robbanóanyag. Mégis mire gondoltak? A szilveszteri petárdára és a csillagszóróra? Ellenben lefoglaltak mozgalmi tárgyakat (pólókat, zászlót, kiadványokat) és teljesen legális egyéb  airsoft eszközöket (szirénát, airsoftra való optikát).

Az egyik legdurvább indoklás, miszerint felmerül a gyanú, hogy  a HVIM célkitűzései elérésének érdekében, minden eszközt felhasználhat, és nem riad vissza román emberek ellen elkövethető erőszaktól sem Székelyföldön. Azt állítja a hatósági indoklás, hogy a HVIM a revízió első lépésének tekintette volna a terrorcselekményt… Egyértelmű, hogy ez beteges, soviniszta frusztráció.

A hazugságot úgy folytatják, hogy teljesen jogszerűnek titulálják az egész eljárást, miközben sem tolmácsot nem biztosítottak, sem magyar nyelvű jegyzőkönyvet és több ügyvédet is “lebeszélték” a jogi képviseletről.

Közleményünk a székelyföldi tagjaink meghurcolásáról – Kérjük mindenki ossza meg aki mellettünk áll!

A magyarországi média figyelmét fel hívjuk, hogy a TEK által elkövetett banális tévedéseknél és nevetségessé vált intézkedéseknél is nagyobb “lyukra ” fog futni a román belügy, felhívjuk a média munkatársainak a figyelmét, hogy a saját hitelességük érdekében körültekintően tájékozódjanak és ne vegyék készpénznek a román sajtóban megjelenő téves információkat.

Gusztustalanul hazudik az SRI és a román rendőrség

Egészen elképesztő zaklatásnak és titkosszolgálati rágalmaknak van kitéve az elmúlt huszonnégy órában a HVIM székelyföldi szervezete. Mint ahogy a korábbi tudósításokból már kiderült, több tagunknál és szimpatizásunknál is házkutatást tartottak és két tagunkat elszállították kihallgatásra. Egyiküket B.I. -t őrizetbe is vették Bukarestben. A hatósági intézkedések mindegyike teljesen törvénytelenül, még a román alkotmánnyal is szemben álló módon zajlott. A kihallgatásra nem engedélyezték az ügyvéd jelenlétét, a jegyzőkönyveket csak románul állították ki,
tolmácsot nem biztosítottak.

További elképesztő fejleménye az ügynek , hogy a titkosszolgálat egész egyszerűen “lebeszéli” az általunk felkért ügyvédeket az ügy vállalásáról.

Az SRI által kiadott sajtóközlemény hemzseg a hazugságoktól, semmiféle robbanóanyagot nem találtak a házkutatások során, és semmilyen olyan eszközt, ami egy, a SRI által képzelt merénylethez felhasználható lenne. Zászlókat, pólókat, szilveszteri petárdát, airsoft optikai segédeszközt, egy airsofthoz használt szirénát és a szülinapi tortáról a csillagszórót foglalták le.

Természetesen mozgalmunk visszautasítja a vádakat, hogy bármilyen merényletet kívánt volna elkövetni. A román belügyi szervek most túllőttek a célon. Természetesen a nemzetközi igazságszolgáltatáshoz és a nemzetközi sajtóhoz és jogvédő szervezetekhez fogunk fordulni a képtelen rágalmak miatt.

HVIM – Hírszolgálat

Közben újabb epizódokat gyártanak a történethez a román hatóságok: a magyar terroristát akkor fogták el, mikor a bombát Kovásznáról Kézdivásárhyelyre szállította. Távolról akarták a bombát működésbe hozni, ami a főtéren robbant volna…


 

3. Frissítés: a román médiában riogatnak a terrorista vármegyével

Terrorista merényletett leplezett le a román titkosszolgálat -kezdi a hangulatkeltő, propagandacikk. A tartalma zanzásítva: A gyanúsítottat augusztus óta megfigyelték, aki tagja a HVIM-nek. Pontos információkból tudjuk, hogy a robbanószer megölhetett volna több 10 embert. A bombát a kézdivásárhelyi felvonulás alatt hozták volna működésbe. A terrorista tagja a legaktívabb szervezetnek, amelyik a trianoni szerződés felülvizsgálatát kéri és amely Nagy-Magyarország visszaállítását szeretné elérni – ezt nyilatkozta a B’ tv nem Ovidiu Maricea a SRI szóvivője (SRI Serviciul Roman de Informatii oláh titkosszolgálat – a szerk.)
Értjük? A lefoglalt csillagszórót (vagy a nem létező airsoft műanyag gránátot) fel akarták robbantani, ami 10 ember halálát okozta volna. Megdöbbentő. Az is megdöbbentő, hogy mindezt a tragikomédiát a “magyar” média is komolyan veszi és címlapon hozza, például az Index: http://index.hu/kulfold/2015/12/01/romania_hvim_kezdivasarhely_robbantas/
Csonka-országi idő szerint 2015.12.01. 15:15

2. Frissítés:

H. Istvánt a HVIM tagját tanúként hallgatták ki az ügyben. A kihallgatása közben kiderült, hogy egy telefonlehallgatás miatt került sor az akcióra. Mivel a vármegyések saját airsoft pályával, és bejegyzett sport egyesülettel rendelkeznek, arról beszélgettek, hogy milyen felszerelésekkel lehetne bővíteni a meglévő eszközparkot. Szóba került egy airsoft gránát, ami a játékban használt műanyag golyókat szórja szét. A hazafiaknak nemhogy valódi gránátja nincs, de még ilyen airsoftos kellékük sem, ami most nyilván komoly fejvakargatásokat okoz egyeseknek Bukarestben.

Szerkesztőségünket arról is értesítették, hogy a román hatóságok már a második ügyvédet beszélték le arról, hogy képviselje a székely hazafiakat.

Csonka-országi idő szerint: 12:04


1- Frissítés
A román terrorelhárítás ezekben pillanatokban oszlatta fel a HVIM, a Vitézi Rend és egyéb civilszervezetek megemlékezését, melynek keretében a Székely Hadosztály előtt tisztelegtek volna. Kézdivásárhely főterét detektorral kutatják át.

Csonka-országi idő szerint: 10:08


Tegnap este mi is beszámoltunk arról, hogy a román hatóságok kora délutántól estébe nyúlóan házkutatást tartottak a kézdivásárhelyi Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) vezetőjénél. Akkor még csak arról voltak információink, hogy magyar és HVIM zászlót, ruhadarabokat, a HVIM kiadványait foglalták le, majd Bukarestbe szállították kihallgatásra. Azóta megtudtuk, hogy az ügyvédje nem mehetett vele, és őrizetbe vették 24 órára. Ma reggel hat órakor ismét egy HVIM tagnál kopogtatott a romániai terrorelhárítók egy 18 fős alakulata. A kézdiszentléleki H. Istvánnál kezdődött meg ugyanez a procedúra. Ahogy a tegnapi házkutatás során, úgy ma sem biztosítanak tolmácsot, és minden jegyzőkönyvet csak románul írnak meg. A házkutatás keretében még a bikaborjúnak sem hagynak nyugalmat, az elé tett szalmát is feltúrták, de hogy mennyire nincs stílusérzékük, az is mutatja, hogy nem szuronyos puskával…

További háttér információk derültek ki a tegnapi házkutatás kapcsán. B. István vármegyés vezető feleségének azt mondták, hogy terrorizmus miatt folyik nyomozás, és ezt nyomatékosítva a következő dolgokat foglalták le: Airsoft köridő mérő szirénát, airsoft optikai segédeszközt, szilveszteri petárdát, és születésnapi, tortára tehető csillagszórót. Ha eddig azt hittük, hogy a magyar TEK a legröhejesebb alakulat a Kárpát-medencében, akkor most komolyan el kell gondolkoznunk egy új „dicsőséglista” összeállításán.

ice-fountain--cake-fireworks (clicks: 46)

A vármegyések természetesen értesítették a magyar konzulátust, hiszen mindketten magyar állampolgárok is. A Konzul elmondása alapján először neki sem akartak felvilágosítást adni, de mindent megtesz annak érdekében, hogy segíthessen. Reméljük ez valóban így is van.

Cikkünk írásának pillanatában jött a hír, hogy házkutatás vette kezdetét a HVIM egyik idősebb szimpatizánsánál, és a hazafiak edzőtermében is. Ez azt vetíti előre, hogy ma, és az elkövetkezendő napokban még jó sok embernél csengetni fognak. Akik vásároltak az elmúlt időszakban születésnapi csillagszórót, azoknál mindenképp…

(Székelyföld nem Románia! – SZKR)