Figyelem! A Román állam újra a HVIM-re támadt

Törvénytelen állami megfélemlítés a Hatvannégy Vármegye ellen! Folyamatosan frissülő cikkünket, aktualitásokkal, felhívásokkal itt olvashatja.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) kézdivásárhelyi elnökénél a mai napon a román hatóságok házkutatást tartanak, ami a közlemény kiadásának az idején is tart. Semmiféle gyanúsítást nem közöltek vele és a házkutatási parancson sem szerepelt semmiféle indok, ami miatt rátörhettek. Elképesztőnek tartjuk, hogy a házkutatás során csak olyan tárgyakat foglaltak le, amik teljesen törvényesen lehettek nála, így például a magyar zászló és a vármegyéhez köthető zászló és pólók, illetve ami nagyon szúrta a román rendőrök szemét az a Vármegye Iránymutatása, amit szintén lefoglaltak.


Kíváncsian várjuk az indoklást, hogy abban milyen törvénytelenséget találnak. Ezen kívül lefoglalták a számítógépét és a laptopját is, és a munkahelyét is átkutatták, ahol iszonyatos felfordulást, szemetet hagytak. Mivel az érintett személy magyar állampolgár is, így természetesen azonnali konzulátusi segítséget is kérünk. Ezekben a pillanatokban (2015. 11. 30.) közölték a vármegyés vezetővel, hogy Bukarestbe viszik kihallgatásra.

Valószínűleg szervezett bűnözés elleni szakosztály (DIICOT) vizsgálódik ellene. Vádemelés még nem történt illetve őrizetbe vétel sem. Természetesen minden jogi eszközt meg fogunk ragadni, hogy ezen teljességgel indokolatlan, törvénytelen intézkedést azonnal fejezzék be. Amennyiben bármi gyanúsításuk van, akkor közöljék, viszont ha nincs, akkor semmilyen jogi lehetőségük nincs ilyen megfélemlítő lépésekre, Természetesen a nemzetközi sajtóhoz és az Európai Parlament nyilvánosságához is fordulunk. Amint a történések lehetővé teszik, új információkkal jelentkezünk.

(HVIM Hírszolgálat – Székelyföld nem Románia! – SZKR)