Lövöldözött egy afgán migráns

Keddi brit médiaértesülések szerint a kamionnal Angliába érkezett afgán migránsok fegyveres incidensbe is keveredtek.

A Daily Mail című konzervatív brit tömeglap online kiadásának beszámolója szerint az illegális bevándorlók csoportját a közép-angliai Keele kisváros közelében, egy autópálya-pihenőnél fedezték fel, amint éppen kiugráltak a magyar rendszámú kamion rakteréből.

Hetet közülük a hatóságok őrizetbe vettek, de további hat elmenekült. Őket egy környékbeli farm két tulajdonosa vette észre egy gazdasági épületben. A lap az egyik farmert idézve azt írta, hogy az afgánok elfutottak a földeken keresztül, ám egyikük menekülés közben “kis kézifegyverrel” az őket kocsival követő két gazdálkodóra lőtt.

Sérülés nem történt, de a járműben károk keletkeztek. Az esetről a területileg illetékes Staffordshire megyei rendőrség is beszámolt honlapján, megerősítve, hogy az incidensben a gazdálkodók járműve megsérült. A beszámoló szerint a nagy erők bevonásával megindult széles körű kutatás ellenére az elmenekült hat személyt azóta nem látták a környéken.

A hatóság ugyanakkor kérte a helyi lakosságot, hogy ha bármi gyanúsat lát, jelezze a rendőrségnek. Az MTI kérdésére a Staffordshire megyei rendőrség szóvivője közölte, hogy a kamionsofőrt őrizetbe vették, de kilétét nem fedték fel.

(Alfahír)