Böde jött

“Félidő vendég, vége hazai”, szól lelátói örökbecsü, amikor az esélytelen némileg tisztázatlan motivációval a háttérben, de vezet esélyesebb ellenfelével szemben.

Magyarország válogatottja egy gólos félidei hátrányból a szünetben csereként beállt Böde duplájával fordította meg a “bálnavadászok” elleni mérkőzést, és mivel Finnország az utolsó pillanatban két pontot bukott Románia ellen,így biztossá vált, hogy 18 év után ismét pótselejtezőt játszhat a magyar válogatott. Mielőtt sopánkodni kezdenénk az eredmény láttán, ne feledjük, hogy ez a feröeri csapat oda-vissza verte a 11 éve még Európa bajnok görög válogatottat – a csoport utolsó hellének ellen lépünk pályára vasárnap este.

A legtöbb szurkoló azonban talán nem erre a meccsre készül (így is több százan kelnek útra, hogy a helyszínen szurkoljanak Geráéknak), ugyanis ha Ukrajna hétfőn nem győzi le Spanyolországot, akkor jó esélyünk van a harmadik helyezettek között a legtöbb pontot összeszedni, ami szintén automatikus franciaországi repülőjegyet jelent hazánk legjobb labdarúgóinak jövő nyárra.

Ha sikerül,garantált az újabb fociláz, hiszen a magyar válogatott legutóbb 1986-ban járt felnőtt világversenyen, vagyis lassan harminc esztendeje.

(Aldo – Underground – SZKR)