Védvonal túra az Új Magyar Gárda szemszögéből

Az Új Magyar Gárda beszámolója az Attila Védvonal Emléktúráról.

Idén bajtársaink is részt vettek az Attila – védvonal emléktúrán. A Dunakeszi – Maglód közt megrendezett, 44 km hosszú túrát mindenki sikeresen teljesítette. Fontos megjegyezni, hogy az Attila-védvonal teljesítménytúra sport rendezvényként és történelmi megemlékezésként került megrendezésre, politikai célzat nélkül. Maga az Attila-védvonal, 1944-ben, gyakorlatilag egy védőív volt Dunakeszitől egészen Maglódig, és a szovjetek ellen harcoló magyar és német katonák hősies helytállásának állít emléket ez a túra.
 
Sajnos az időjárás nem volt valami kegyes a résztvevőkhöz, de végül is a hegyen-völgyön, erdők sűrűjében kijelölt útvonalon mindenki célba ért.
Az ellenőrző pontok között haladva, hagyományőrző csapatok mutatták be a korabeli magyar katonai egyenruhákat, felszereléseket, és együttesen, a nemzeti oldal egésze tisztelgett a Budapestet védő hősök emléke előtt.
 
Az embert próbáló távolságnak, valamint az időjárás,- és talajviszonyoknak köszönhetően, harcostársaink kellemesen elfáradtak, de boldogan értek be a célba azzal a tudattal, hogy a túra teljesítésével nem csak a testet és a szellemet erősítették, hanem ezzel együtt a nemzeti hagyományt is.
(ÚMGM sajtó)