Bősön tiltakoztak a vármegyések a migránstábor ellen

A Mi Szlovákiánk Néppárt a mai napra tiltakozó demonstrációt szervezett a migránsáradat ellen a felvidéki Nagyszombatra és Bősre.

A kedd délutáni tüntetésének megkezdése előtt beidézte a szlovák rendőrség a mozgalom vezetőjét, Besztercebánya megye elnökét, Marian Kotlebát, így nélküle tartották meg a bevándorlók elleni tiltakozás jegyében összehívott menetet, Nagyszombatban. Az eseményen néhány százan vettek részt. A bősi felvonuláson pedig a hazafias Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagjai képviseltették magukat a legnagyobb számban, tekintve, hogy a szlovák tüntetőket nem engedték be a településre. A helyszínen lévő tudósítónk szerint a városban nyugodt a hangulat, a bekötő utakat azonban szlovák rendőrök tartanak ellenőrzésük alatt és ők nem engedik be a szlovák hazafiak buszait. A vármegyés egészségügyi sétát tartanak a városban, aminek lakói biztatják és pozitívan állnak hozzájuk, hiszen bevándorlókat ők sem akarnak.

21:14 – A vármegyés különítmény Bőstől mintegy 3 kilométerre megtalálta a szlovák tüntetőket, akiket szemmel láthatóan a rendőrök (készenlétisek) tartanak fel, és a magyar hazafiakat sem engedik a közelükbe.

A HVIM korábban közleményben fejtette ki, hogy nem soviniszták, képesek felülemelkedni a múlt sérelmein (a szlovák soviniszták magyarellenes kirohanásain) és összefogni a migránsáradat ellen, ami most a legnagyobb közös gondot jelenti a két nemzet számára.

2015.09.01. 19:18

(Index nyomán Deres.tv)