1900 áldozatnál tartunk Libanonban: Egészségügyi központot bombázott le Izrael Bejrútban

Legalább öt ember meghalt és nyolc megsebesült egy Bejrút központjában lévő épületet ért izraeli légicsapásban, írja a BBC. A libanoni parlament közelében lévő többemeletes épületben egy Hezbollahhoz köthető egészségügyi központ működött, amit az izraeli hadsereg szerint „precíziós” támadás ért. Egy amerikai állampolgár is életét vesztette. Eközben 1900-ra emelkedett a libanoni áldozatok száma, akik Izrael terrorbombázásai miatt veszítették életüket.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük az elhallgatott hírekkel,
exkluzív videókkal és fotókkal, amiket nem látsz a cionista médiában

A támadás azután történt, szerdán az izraeli hadsereg hét (vagy nyolc) katonája vesztette életét a Hezbollahhal való összecsapások sorozatában Dél-Libanonban. Ezek az első jelentős veszteségek azóta, hogy Izrael a hét elején megkezdte szárazföldi invázióját Libanonba. Korábban egy katona halálát jelentették be. A Hezbollah korábban azt állította, hogy jelentős számú izraeli katona esett el az összecsapásokban, de az IDF megpróbálja ezt eltussolni.

A belváros mellett az IDF a libanoni főváros Dahieh nevű külvárosában is támadott Hezbollahhoz köthető célpontokat. Az éjszakai légicsapások előtt a libanoni egészségügyi minisztérium közölte, hogy az elmúlt 24 órában 46 ember meghalt, és 85 megsebesült az izraeli bombázásokban. Ezzel 1900-ra nőtt már az áldozatok száma.

Ha a csatatéren nem megy, akkor lebombázzák a városokat…

(444 nyomán Szent Korona Rádió)