Végigcsupaszkodták Angliát – A nudizmus szektája

Az emberiség egyre mélyebbre süllyed a modern világ zavaros útvesztőiben. Míg néhány évtizeddel ezelőtt a hagyományos értékek és vallások tartották össze a társadalmat, ma már olyan “vallásszurrogátumok” kerülnek előtérbe, mint a nudizmus. Ez a legújabb irányzat, melynek követői azt hiszik, hogy a ruhátlanság lenne a kulcs a boldogsághoz és a stresszmentes élethez. A legújabb példa erre két brit exhibicionista, akik egy hatnapos, 420 kilométeres meztelen tandemtúrával váltak a szekta új prófétáivá.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Neil Cox és barátja, J. Antic Gloucesterből Cornwalli Land’s Endig tekertek, teljesen pucéran. A meztelenkedésüket nemhogy szégyellnék, még dicsőséggé emelik, sőt, azt állítják, ez javította az önbizalmukat és a testképüket. Azonban a valóságban ez nem más, mint egy mentális betegség vallásos szintre emelése. Természetesen nem az emberi testtel van gond, hanem azzal, hogy a liberalizmus az egyéni hülyeségeknek nem hogy nem szab határt, hanem a legnagyobb mecénása.

A meztelen kirándulás kiindulópontja Gloucester volt, ahonnét több városon áttekerve egészen a cornwalli Land’s Endig jutottak – írja a New York Post. Beszámolóik alapján a legtöbb ember tudomást sem akart róluk venni, és inkább levegőnek nézte őket, de Glastonburyben kifejezetten pozitívnak érezték a fogadtatásukat, ahol egy nő még meg is köszönte nekik a jelenlétüket. A közösségi médiában is vegyes fogadtatásban részesültek: egy Facebook-csoportba posztolt fotójukat látva volt, aki szerint lehetnének több tisztelettel is mások iránt, de mások úgy látták, ha ez jó nekik, hadd csinálják, így legalább valamelyest egyensúlyozzák a médiában látható, ideálisnak tartott testképeket.

Ahogy a vallásos hit megkopik, az emberek egyre inkább ilyen beteges álvallásokhoz fordulnak, hogy betöltsék a spirituális űrt. Hamvas Béla szavaival élve, “vallástalan ember nincs,” és most úgy tűnik, a lelkibeteg emberek egy része a meztelenkedést választotta új dogmájaként. Ez a nudista szekta tagjai a test szentségének megőrzése helyett éppen annak meggyalázását tartják fontosnak. Ki más találhatná élete értelmét abban, hogy egy biciklin csupaszon tekergőzzön 420 kilométeren át, mint azok, akik elhitték, hogy a világ legnagyobb problémája nem az elsötétedés vagy a világot elpusztulással fenyegető sötét háború, hanem az, hogy túl sok ruha van rajtunk?

Természetesen nem az emberi testtel van a probléma – sőt, az emberi test a lélek temploma, a teremtés egyik legszentebb alkotása. A test tisztelete és méltósága az egyik, ami kiemel bennünket az állati létből, hiszen a test nem csupán egy fizikai tárgy, hanem a lélek hordozója. Éppen ezért a testet nem szabad puszta látványossággá degradálni, amit bármikor, bárhol meg lehet mutogatni. Az ilyen exhibicionizmus nem más, mint a test méltóságának meggyalázása, amely figyelmen kívül hagyja az emberi lét szentségét és a spirituális értékeket. Az emberi test misztériuma és tisztelete az, ami valódi harmóniát és egyensúlyt teremt, és nem a nyilvános meztelenség általi szabadság illúziója.

Bár a média néhol ünnepli őket, valójában egy mélyen zavaró jelenséggel állunk szemben. A meztelenkedésük nem egyszerűen egy furcsa hóbort, hanem egy újabb jele annak, hogy mennyire messze sodródtunk a valódi értékektől. Az ilyen álvallások és szekták egyre inkább uralják a nyilvános teret, miközben egyre jobban távolodunk a valódi, tradicionális hitünktől. Itt az idő, hogy észrevegyük, mennyire beteges irányba tart ez a világ, hiszen a legújabb bikinidivatok sem különböznek sokban ezektől a nudista hóbortoktól!

Csupaszon fürdött egy férfi a belvárosban

(Szent Korona Rádió)