Becsődöl a holokauszt-biznisz? Nem szponzorálja tovább a kormány a Sorsok Háza projektet

A Sorsok Háza nevű holokauszt emlékközpontot még 2014ben akarták átadni, de azóta sem lett belőle semmi, csak nyeli a pénzt és rontja a városképet. Most a Magyar Közlönyben jelent meg ,hogy  “A kormány visszavonja a Sorsok Háza Holokauszt Gyermekáldozatainak Emlékhelye – Európai Oktatási Központ megnyitásához szükséges intézkedésekről szóló 1422/2018. (IX. 7.) Korm. határozatot”.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A hat évvel ezelőtt megjelent, most visszavont határozat arról rendelkezett, hogy a Köves Slomó rabbi vezette Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) tulajdonába és fenntartásába kerüljön a Sorsok Háza. Az ott létrehozandó kiállítás megvalósításhoz a kormány összesen 2 milliárd forintot különített el. Az akkor rögzített időpont szerint a Sorsok Házának 2019. december 31-ig kellett volna megnyílnia. Ez a mai napig sem történt meg – írja a Népszava.

A kormány még 2013-ban döntött arról, hogy a sokadik emlékhely mellé a bezárt Józsefvárosi pályaudvarnál is létesítenek egyet. A projekt nem meglepő módon Schmidt Mária neve alatt futott, az átadásra pedig 2014 áprilisában került volna sor.

A tervezet azonban nem haladt, 2018-ban pedig a NER kedvenc zsidó hitközsége, az EMIH kapta meg a Sorsok Házát, azonban a Mazsihisszel való marakodás miatt továbbra sem történt előrelépés.

A Sorsok Háza mintegy tízmilliárd forintba került az államnak, állagmegóvásra évente 80 millió forintot tapsolnak el az adófizetők pénzéből.

Köves Slomó idén év elején az ATV-nek azt nyilatkozta, a kiállításhoz szükséges koncepció már kész van, csupán a kormány által beígért kétmilliárd forint hiányzik, tehát szokás szerint pénzre van szükségük.

A Népszava megkeresésére a rabbi hozzátette, hogy az EMIH részletes kiállítás-koncepciója 2021-re elkészült, amely azóta teljes terjedelmében, két nyelven is elérhető a holokausztmuzeum.hu oldalon. A rabbi megfogalmazása szerint a „holokauszt emlékezete 80 évvel a történtek után is fontos és releváns tanulságokkal szolgál mindannyiunk számára, nagyon sajnálatos lenne, ha a megvalósításra váró tervek örökre a fiókban maradnának”.

A filoszemita NER tehát egyelőre meghátrált, ám meglepő lenne, ha pont ők ne adnának bármennyi pénzt egy újabb holokauszt-emlékközpontra.

Kirúgták a Sky News riporterét, aki a holokauszthoz hasonlította a gázai népírtást

Holokauszt múzeum nyílik a Fortnite-ban

(Kuruc.Info nyomán Szent Korona Rádió)