Szijjártó Péter: “Hajtóvadászat folyik a migrációt elutasító politikusok ellen Európában”

Szijjártó Péter külügyminiszter élesen bírálta az Európai Unió migrációpárti politikáját, hangsúlyozva, hogy Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettest hat év börtönnel fenyegetik, Magyarországot pedig gigabírsággal sújtják határvédelmi intézkedései miatt. Szerinte mindez a kettős mérce egyértelmű példája, miközben Németország belső schengeni határzárása nem vált ki kritikát.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Szijjártó Péter a szerb gazdasági miniszterrel közös sajtóértekezletén beszélt arról, hogy az Európai Unió bevándorláspárti politikát hajt végre, ezért hajtóvadászat folyik a migrációt elutasító kormányokkal és politikusokkal szemben. A Matteo Salvinire kért börtönbüntetésre is kitért, valamint kettős mércének nevezte, hogy Németország lezárhatja belső schengeni határait, de Magyarországot megbüntették.

Napjainkban hajtóvadászat folyik a migrációt elutasító politikusokkal és kormányokkal szemben, ennek része a határ védelme miatt Magyarországra kirótt gigabírság és a Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettesre kért hatéves börtönbüntetés is − szögezte le a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, melyről az MTI adott tájékoztatást.

A tárcavezető a szerb gazdasági miniszterrel közös sajtóértekezletén újságírói kérdésre válaszolva azt hangsúlyozta, hogy Brüsszel jelenleg migrációpárti politikát hajt végre, ezért hajtóvadászat folyik az ezt elutasító politikusokkal és kormányokkal szemben.

Hajtóvadászat van a magyar kormánnyal szemben, s hajtóvadászat van Matteo Salvinivel szemben is

− mondta a külügyminiszter.

„Ezért kell nekünk gigabírságot fizetni azért, mert megvédjük a határunkat, ezért kérnek több mint fél évtizednyi börtönbüntetést az olasz miniszterelnök-helyettesre […] Normális világban élünk? Teljesen elment mindenkinek az esze itt, Európában?” − tette fel a kérdést Szijjártó Péter.

Majd aláhúzta: Matteo Salvini felelős politikusként úgy döntött, hogy megvédi a hazáját, és csupán érvényt akart szerezni a jogszabályoknak, amelyek értelmében minden ország maga határozhatja meg azt, hogy ki léphet a területére.

És ha valakit ezért börtönbe akarnak küldeni, akkor tényleg az ember már nem tudja, hogy a józan ész elvesztésének milyen minősített szintje van Európában

 − fogalmazott. A miniszter szavai szerint ráadásul a kettős mércét mutatja az a tény is, hogy miközben Magyarországot büntetik a határai védelméért, „senki nem szól egy szót sem amiatt”, hogy Németország lezárta a belső schengeni határokat, márpedig az övezet működésének ellehetetlenítése súlyos kárt okoz Európának.

„A schengeni övezet működőképességét úgy lehet biztosítani, ha megvédjük a külső határokat. Minket jelenleg ezért büntetnek. A külső határok védelmének nincsen alternatívája” − hangsúlyozta.

Szijjártó Péter: “Brüsszeli hazugsággyár” és Manfred Weber hungarofóbiája

(Index nyomán Szent Korona Rádió)