Létrehozták a Szuverenitásvédelmi Kutatóintézetet

A Szuverenitásvédelmi Hivatal működésének eredményei továbbra is homályosak, ám már létrehoztak egy új szatelit intézményt, a Szuverenitásvédelmi Kutatóintézetet. Az új szervezet feladata a külföldről irányított, magyar kapcsolatokkal rendelkező érdekcsoportok tevékenységének kutatása lesz. Felmerül a kérdés, hogy valóban szükség van-e egy újabb intézményre, vagy csak a Fidesz szakértőinek kifizetésére szolgál? Reméljük, valódi eredményeket is hoz majd.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

– Az elmúlt évtizedekben nagyot változott a világ, a klasszikus titkosszolgálatok mellett olyan szervezetek jelentek meg, amelyek az üzleti világban és a politikában is aktívak. Ezek a szervezetek a senki földjén tevékenykednek, nehéz őket beazonosítani, vagy fellépni ellenük

– magyarázta Horváth József, a frissen alakult Szuverenitásvédelmi Kutatóintézet igazgatója, miért is volt szükség előbb a Szuverenitásvédelmi Hivatal, majd a Kutatóintézet létrehozására.

Szavai szerint ugyan időbe tellett, mire az illetékes szakemberek  és politikusok felmérték, hogy erre az új kihívásra és egyben veszélyhelyzetre reagálni kell, amelyre ezentúl lehetőségük nyílik majd a Kutatóintézet által.

A beszélgetésből kiderült, az intézet a Szuverenitásvédelmi Hivatal munkáját segíti majd. Horváth József elmondta, a feladataik között lesz az is, hogy a külföldről irányított, de magyarországi kapcsolatokkal rendelkező szervezetek, érdekcsoportok tevékenységét figyeljék és kutassák.

Van mit rejtegetniük az NGO-knak a Szuverenitásvédelmi Hivatal elől?

Hoppá: Az Átlátszó ellen is vizsgálatot indított a Szuverenitásvédelmi Hivatal

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)