Technokrácia: Agyba ültetett Neuralink chippel is lehet Counter Strike-ozni

A második mozgáskorlátozott páciensbe ültették bele Elon Musk chipjét, aki már a Counter Strike nevű kompetitív, FPS (belsőnézetes lövölde) játékot is irányítja vele. Amellett, hogy ez hosszútávon tönkreteszi a játékot, hiszen a pontos reflexek és begyakorolt mozdulatok helyett elég lesz csak a monitort bámulni, újabb lépést tett az emberiség a sátáni transzhumanizmus felé.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Bár Elon Musk Neuralink nevű vállalatának első páciense is tudott agyimplantátum segítségével videojátékozni, csak egyszerűbb címekkel próbálkozott. A mozgássérült betegeknek szánt Link agy-számítógép interfész azóta komoly fejlesztéseken eshetett át, mert a második páciens már bonyolult mozgásokat igénylő játékkal, a CS2-vel is remekül elboldogul (erős túlzás, hogy remekül, de tény, hogy irányítja) – amellett, hogy egy csomó új dolgot tanul meg az eszköz segítségével. A cég nemrég bejelentette, hogy

Alex sikeresen játszott a Counter-Strike 2-vel, a gondolatai révén.

Az implantátum beültetésére az arizonai Barrow Neurológiai Intézetben került sor. Alex a műtét másnapján elhagyhatta a kórházat, és a felépülése – a Neuralink tájékoztatása szerint – gyors, komplikációmentes volt. A Link beültetése óta Alex egyre magabiztosabban használja a videojátékokat, és már a számítógépes tervezőprogramok (CAD) kezelését is elkezdte megtanulni. A célja, hogy a gondolatai segítségével 3D-s objektumokat tervezzen. A Neuralink szerint ezzel újabb mérföldkövet sikerült elérni a technológia fejlesztésében, így a Link idővel lehetővé teheti a quadriplegiás (agyi bénulásban szenvedő) betegek számára, hogy visszanyerjék önállóságukat a digitális eszközök használatában.

Így épült fel Alex és jött a CS2

A technológia működésének első lépéseként Alex néhány perc alatt megtanulta csupán az elméjével irányítani a számítógép kurzorát. Pár órával később már túlszárnyalta a korábbi legjobb eredményeket, amelyeket más, hasonló célú segítő technológiákkal értek el. Gyorsan alkalmazkodott a Link használatához, és rövid időn belül felülmúlta az első beteg által felállított rekordokat.

Alex életében a videojátékok mindig is fontos szerepet játszottak, különösen az FPS-ek és köztük a Counter-Strike 2. Korábban egy Quadstick nevű, szájjal irányítható joystick segítségével játszott, de az jelentősen korlátozta a mozgás- és célzási lehetőségeit. A Quadstick használata komoly koncentrációt és fizikai erőfeszítést igényelt, mivel Alexnek folyamatosan váltania kellett a mozgás és a célzás között.

Az új Link implantátum radikálisan megváltoztatta a helyzetet.

A beteg most már a gondolatai segítségével egyszerre tud mozogni és célozni, ami korábban elképzelhetetlen volt számára. A technológia nemcsak a játékélményt tette gördülékenyebbé, de új dimenziókat nyitott a játékon kívüli tevékenységeiben is.

A Neuralink most azon dolgozik, hogy tovább növelje Alex produktivitását a Link segítségével, többek között úgy, hogy egérkattintásokhoz rendel különböző gondolati parancsokat, lehetővé téve a páciens számára, hogy még hatékonyabban használja a CAD tervező szoftvereket.

Elkezdtek meghibásodni a már beültetett Neuralink mikrochipek

Technokrata őrület: Gondolataival irányít egy számítógépet a Neuralink első páciense

(Leet nyomán Szent Korona Rádió)