A brit könyvtárakban felvették a harcot az LMBTQP-lobbival szemben?

Szaporodik azon iskolai könyvtárak száma, ahol az LMBTQP-könyvekkel kapcsolatos cenzúra fokozzák a gyermekek védelmében az Egyesült Királyságban. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Chartered Institute of Library and Information Professionals (CILIP) 2023 áprilisában készített tanulmánya szerint a könyvtárosok egyharmadát keresték már meg olyan kéréssel, hogy cenzúrázzanak vagy egyenesen távolítsanak el LMBTQP-tartalmakat.

A jelentések szerint a helyzet az iskolai könyvtári rendszerben tavaly tavasz óta csak tovább javult. Az Index on Censorship legújabb adatai szerint a megkérdezett iskolai könyvtárosok 53%-át kérték az LMBTQP-könyvek eltávolítására. Az érintett könyvtárosok 56%-a eleget is tett ezeknek a kéréseknek.

Az adatok közzététele óta számos LMBTQP-aktivista és szervezet lépett fel a cenzúra növekedése ellen. A The Independentnek Laura Mackay, a Just Like Us vezérigazgatója így nyilatkozott: „Ez a tanulmány az iskolai könyvtárakban található LMBTQ-irodalommal kapcsolatos félelmeket igazolja, de a könyvek eltávolítása soha nem változtat azon a tényen, hogy az LMBTQ-emberek, beleértve az azonos nemű szülőket is, a társadalom részei”.

Nocsak! LMBTQP-szervezetet vádolnak gyermekek erőszakolásával

(Humen nyomán Szent Korona Rádió)