Banglades betiltja a WhatsAppot, az Instagramot, a YouTube-ot és más közösségi oldalakat is

A bangladesi kormány pénteken országos tilalmat rendelt el több vezető közösségi médiaalkalmazásra és kommunikációs platformra – derült ki több médiajelentésből.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A jelentések szerint Banglades korlátozta állampolgárai számára a népszerű közösségi médiaalkalmazások, köztük az Instagram, a TikTok, a YouTube és a WhatsApp használatát. Ez az intézkedés az egész országban korlátozza a hozzáférést ezekhez a sokszor használt alkalmazásokhoz. A lépést pénteken, augusztus 2-án jelentették be.

A Times of India értesülései szerint a Global Eyes News hivatalos X-fiókján keresztül számolt be először a tiltásról, megerősítve, hogy péntektől kezdve a fent említett közösségi médiaplatformokhoz való hozzáférés egész Bangladesben korlátozott lesz.

A bangladesi kormány döntése Törökország hasonló intézkedését követte, ahol ugyanezen a napon korábban szintén bejelentették az Instagram betiltását.

Nem ez az első eset, hogy Banglades tiltást rendel el a metaplatformokra. A mostani tiltás a Meta platformjainak – az Instagramnak és a Facebooknak – a júliusi felfüggesztését követte. A korábbi leállítás válasz volt az országban a kvótareformok miatt tapasztalt széles körű zavargásokra.

Törökország pénteken blokkolta az Instagram közösségi portálhoz való hozzáférést – közölte magyarázat nélkül a nemzeti hírközlési hatóság, miután egy magas rangú török tisztviselő cenzúrával vádolta az amerikai céget.

Üdv a valóságban Fidesz: törölte a Facebook Orbán Viktor beszédét

Nagy előre lépés lehet az online gyermekvédelemben: az EU iránymutatásokat szab a techcégeknek

(  Szent Korona Rádió)