Nincs megállás: Böjte Csabát is letiltotta a Facebook

“Nem hittem, hogy van cenzúra a facebook oldalon, de a Trianon napi szentmisét, az elmélkedéssel együtt törölte ez a közösségi oldal…. ezért újból megpróbálom osztani szomorú szívvel… Döbbenetes, mert valóban semmi kifogásolható nem hangzott el” – közli Böjte Csaba Facebook-oldalán, mely ugyan még él, de mint olvasható, az említett posztot törölték.

De nem ez volt az egyetlen, amit eltávolítottak, ugyanis, mint írja: “Még volt egy rossz élményem: az amerikai zavargások okáról is megosztottam egy írást, amit szintén szőrén szálán töröltek!! Úgy tűnik, tényleg senki nincs biztonságban. Bárkit és bármiért, indoklás nélkül törölhetnek és tilthatnak. – Félelmetes, de úgy tűnik, hogy a szólásszabadság sérül a szemünk előtt – politikai érdekek miatt….” – állapítja meg a hatalmas köztiszteletnek örvendő ferences rendi szerzetes.

Böjte Csaba a ferences rendbe még a Ceaușescu-diktatúra alatt, 1982-ben jelentkezett, a legnagyobb titokban. Tanulmányait Gyulafehérváron és Esztergomban végezte, mielőtt 1989-ben pappá szentelték. Több helyen eltöltött papi szolgálata után, 1992-ben Dévára helyezték, ahol jelentős fordulatot vett az élete. Oltalmába fogadott néhány utcagyereket, majd leverték a lakatot és az elhagyott, évtizedek óta üresen álló ferences kolostorba költöztek.

A román hatóságok ellenezték ezt a lépését, és többször felszólították az épület elhagyására. Böjte atya válasza az volt, hogy a gyerekeket rakják az utcára a rendőrök. Ez nem történt meg. 
Az árvákat befogadó ferences szerzetesnek hamar híre ment Déván. Mára tevékenységét elismerik egész Erdélyben, Romániában, Magyarországon, Nyugat-Európában, sőt a tengeren túl is.

Az alapvető életfeltételeken kívül (szállás, ruha, étel stb.) taníttatásukkal is foglalkozik, amibe vallási és erkölcsi nevelésük is beletartozik. Nem kevesen egyetemre is bejutnak közülük.

(Elemi.hu nyomán Szent Korona Rádió)

Nemzetipolo.hu – 23 éve, tisztán magyar alapanyagokból készült hazafias ruházat
– A Szent Korona Rádió támogatója (X)