Seregszemle Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulóján

Fáklyás és fehér lovas felvonulás a 100. évfordulón a Mi Hazánk szervezésében. Többek között csatlakozott a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Betyársereg is.

Nem állunk meg félúton! Márciusban újra kezdjük! Fáklyás és fehér lovas felvonulást tart Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulójának napján, 2020. március 1-jén, közterületi Horthy-lovasszobor állítását is kezdeményezve a nemzeti összefogás jegyében a Mi Hazánk Mozgalom, a Horthy Miklós Társaság, a Trianon Társaság, a MIÉP, az FKgP, a délvidéki MPSZ, a HVIM, a Betyársereg és a Nemzeti Jogvédő Szolgálat.

16:30-kor kezdődik nagyszabású, ökumenikus jellegű rendezvényünk a budapesti Szent Gellért téren, felszólal többek közt Csuka Tamás ny. ref. tábori püspök és dandártábornok, György Ferenc atya, a felvidéki Ipolybalog plébánosa, Hegedűs Loránt a Horthy Miklós Társaság elnökeként és Zetényi Csukás Ferenc tiszteletbeli elnökükként, dr. Fülöp Erik országgyűlési képviselőnk, valamint pártelnökünk pedig a Mi Hazánk részéről, hiszen egyedüli parlamenti pártként vállaljuk Horthy Miklós emlékének ápolását. Beszédet mond az első közterületi Horthy-szobornak otthont adó Kereki független polgármestere, Csicsai László is. Megtekinthető lesz a Szent Gellért térre kezdeményezett Horthy-mellszobor gipszmintája és a Szent Korona másolata az 1956-os Vitézi Lovagrend Világszövetsége jóvoltából. Közreműködnek a lovas hagyományőrzők: a Bakonyi Poroszkálók Csepin Péter vezetésével.

A 3 km-es távot kb. háromnegyed óra alatt tesszük meg gyalog, de aki nem tudja, az tömegközlekedéssel (pl. metróval) is átmehet. A rendőrség által jóváhagyott felvonulás a Parlamentnél ér véget (ott is lesz színpad a Nemzeti Vértanúk emlékműve mögött), hiszen 1920. március 1-jén Horthy Miklós is a Gellért Szállóból ment a Parlamentbe. Kövessük útját!

(Szent Korona Rádió)