Tüntetés Kézdivásárhelyen és Budapesten is: a Vármegye szerint az egész magyarságot érte megfélemlítés

A koncepcionális eljárásban öt-öt év letöltendő börtönre ítélt és elzárt székely vármegyések melletti kiállásra szólít fel a HVIM, rámutatva arra, hogy nemcsak őellenük, hanem az egész magyarság, a Magyar Állam megfélelmítése a célja a soviniszta román politikának. Szombaton Kézdivásárhelyen, jövőhét szerdán, 18 órától tüntetés Budapesten, ahova várnak mindenkit szervezettől és pártállástól függetlenül, hiszen “nemzeti minimum” az egymás melletti kiállás.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom két székelyföldi vezetőjét ártatlanul, egy gyalázatos koncepciós eljárásban, kitalált és légből kapott vádak alapján öt-öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a román legfelsőbb bíróság. A vérlázító és minden alapvető jogot lábbal tipró ítélet szembemegy nemcsak a védelem által felsorakoztatott egyértelmű bizonyítékokkal, de a bukaresti bíróság elsőfokú döntésével is, aminek során a két hazafit felmentették a terrorcselekmények vádja alól.

Botrányos és elfogadhatatlan az a jogtalan eljárás, ahogyan Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt elhurcolta a rendőrség otthonaikból. A hivatalos ítéletet és indoklást ugyanis még mostanáig sem kapták kézhez sem ők, sem ügyvédeik, aminek hiányában a bebörtönzés elleni óvást sem tudják benyújtani az ügyvédek. Nemzetközi felülvizsgálat kezdeményezését indítottuk el az ügyben, hiszen tűrhetetlen, hogy az Európai Unióban ilyen brutális jogtiprás megtörténhet.

Egyértelmű, hogy a két székely vármegyés elhurcolása és bebörtönzése nem csupán a HVIM, hanem minden magyar ember ellen elkövetett, példátlanul kegyetlen támadás. A soviniszta román államgépezet által meghozott ítélet fenyegetés Magyarország és Erdély valamennyi lakosának, aminek megfélemlítő üzenete, hogy a román államhatalom megtehet bármit, amit akar. El nem követett tettekért, a jogállamiságnak a látszatát is felrúgva lecsaphatnak mindenkire, aki bátran, megalkuvás nélkül kiáll az erdélyi, partiumi vagy székelyföldi magyarság jogaiért és érdekeiért.

Ezúton hívunk minden hazafit pártállástól és szervezeti hovatartozástól függetlenül tiltakozó megmozdulásainkra:
Kézdivásárhelyen, július 7-én (szombaton), 18 órától kezdődő tüntetésre a Gábor Áron térre, valamint
Budapesten július 11-én (szerdán), 18 órától, Románia Nagykövetsége elé, hogy közösen tiltakozzunk nemzeti szuverenitásunk és identitásunk meggyalázása ellen.

Legyen nemzeti minimum a magyarok egymás melletti kiállása! Szabadságot Beke Istvánnak és Szőcs Zoltánnak!

Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom
országos vezetőség

A HVIM országos vezetősége és a budapesti tagok egy csoportja molinót feszített ki, majd ragasztott a Román Nagykövetség kerítésére szerda este. A képen látható, kék felsőt viselő személy (aki a követség munkatársa lehet), könnygáz sprayt fújt ki sunyi módon, a bokor mögül a vármegyésekre… még itt is megmutatkozott az aljas sunyiság, mint ami az egész ügyet jellemzi.

(64 – Szent Korona Rádió)