Vármegyés belső tábor Dél-Magyarországon

Az elmúlt hosszú hétvégén került sor a HVIM dél-alföldi régiójának a tavaszi összetartására.

 

A Vármegyén belül kötelező negyedévente régiós szintű összetartást szervezni, amikor a regionális, vagy akár az országos szintű feladatokról, kihívásokról, rendezvényekről esik szó, és persze erősítjük a közöttünk lévő bajtársi kötelékeket is.

 


vidd tovább a zászlót hvim


 

A dél-alföldi régióban általában katonás rendben zajlanak le az ilyen összetartások, de ezúttal úgy gondoltuk, hogy egy lazább hangulatú találkozót szervezünk. A helyszín Békéscsaba volt, ahol a helyi tagszervezet vezetője látta vendégül a bajtársakat. Békéscsabán kívül, Szeged és Szentes képviseltette magát, valamint az országos vezetőség részéről Incze Béla társvezető tisztelt meg bennünket személyes jelenlétével.

15-én kora délután egymás után futott be a régió vármegyéseinek többsége. Egymás köszöntése után máris rátértünk a teendőkre, először is két előadást hallgathattunk meg. Az elsőt Zahorán Tamás ‘csabai vezetőtől, aki a globális média részéről tapasztalható befolyásolási tendenciákat elemezte ki, kitérve a hagyományos értékek tudatos rombolására az ezt az iparágat (is) irányító erők részéről.

01

Majd Incze Béla vette át a szót, aki egy gyakorlatiasabb témában, a regionális működés feladatkörében osztotta meg gondolatait. Alaposan kiveséztük a témákat, majd egy pazar bográcsos vacsorával vendégeltek meg minket a békéscsabaiak.

02

Természetesen a nap még nem ért véget, innentől kezdve már lazább hangulatban, de rengeteg nagyon fontos és aktuális témát elemeztünk ki, sőt sok olyan elképzelés is született, ami nagyon előremutató lehet az elkövetkező kihívások során. Ezek a közös beszélgetések igazolják legfényesebben az efféle rendezvények létjogosultságát, hiszen nem csak rendkívül hasznosak, de bizonyítják, hogy nem véletlenül tartozunk mindannyian a vármegyések nagy családjába. Késő éjszaka volt már, mire nyugovóra tértünk.

Másnap már csak röviden összegeztük az elhangzottakat, és sort kerítettünk egy kis mozgásra is. Előkerültek az íjak, légpuskák és az airsoftok, hogy egy rögtönzött akadálypályán mérjük össze tudásunkat.

03

 

04

05

 

06

Így zajlott le a HVIM dél-alföldi régiójának tavaszi összetartása, amiről egyöntetűen az volt a vélemény, hogy sokat adott nekünk, épülésünkre szolgált. Az előttünk álló időszak nagy kihívásainak felkészülve vágunk neki!

Fel a győzelemre!

 

(Dél-Alföldi HVIM – Mi Magunk – SZKR)