Tételezzük fel… egy baloldali puccs munkahipotézise

Kormányváltás reménye baloldali szemszögből, amihez számos terv létezhet. Egy igen drasztikus “megoldást” mutatunk most be. Mi lenne, ha a “karizmatikus vezető” az ISIS merényletének esne áldozatul? Látszólag.

Tételezzük fel, hogy jelen van most Magyarországon egy olyan erő, ami az ország fölött álló üzleti, politikai érdekből mindenáron le akarja váltani a magyar kormányt. Tételezzük fel, hogy van egy olyan politikai és üzleti bázis, ami a fenti erőt támogatja, de a szavazói bázisa kicsi. Tételezzük fel, hogy van egy erőszakos mumus, amelyre minden negatív tettet rá lehet fogni. Tételezzük fel, hogy a külföldi és a magyar érdekkör olyan erős pénzügyileg, hogy bármelyik nemzetközi PMC (private military contractor, értsd egyszerűsítve: “zsoldosok” – a szerk.)  alakulatot képes felbérelni.

Tételezzük fel, hogy van Magyarországon körülbelül 50.000 olyan indulattal, gyűlölettel megtöltött képzett szakember, aki nagyon támogatná ezt a tervet. Ezeknek a szakembereknek egy része hajlandó együttműködni a PMC-vel. Tételezzük fel, hogy demokratikus módon nem lehet a regnáló kormánypártot leváltani. Végül: Tételezzük fel hogy a vezető nélkül a párt összeomlana és képtelen lenne megnyerni a 2018-as választásokat.

Ahhoz, hogy a beavatkozás sikeres legyen és az ország ne süllyedjen évekre káoszba, az akciót választások előttre kell időzíteni. Fontos, hogy időjárás tekintetében a legkevésbé optimális tél előtt vagy télen induljanak el az események mert így lehet számítani legkevésbé polgári ellenállásra. Modus operandi: Egy sepciálisan képzett PMC csapat magyar támogatással megkreál egy terrorcselekményt és elpusztítja a párt vezetőjét. A merényletért az ISIS “vállalja” a felelősséget és megfenyegeti Magyarországot, hogy amennyiben a kerítést nem bontja le (és egyéb sor feltételt szab), további merényletek várhatók. A PMC némi támogatással kiiktatja/ megfenyegeti a rend és honvédelem olyan vezetőit, akik nem támogatják a kormányváltást.

A rosszidőnek köszönhetően jelentős ellenállásra a polgári lakosság részéről nem kell számítani, akik átlátnak a helyzeten, azok rövidesen belátják, hogy a miniszterelnök nélkül nincs alternatíva a jelenlegi kormány részéről Magyarországon. A merénylet után bevezetett Különleges Jogrend állapotban a Miniszterelnökséget vezető Miniszter lesz a vezető. A rendet fenntartják és a választásokig az ellenoldalnak (PMC támogatással) már csak a soft kormányváltási technikákkal (kampány, lejáratás, indulatkeltés stb.) kell a választói kört nemzetközi támogatással szélesíteni. Nincs karizmatikus vezető, a regnáló kormánypárt stabil választóinak jelentős hányada nem megy el választani, az ellenoldal viszont igen. Ezzel az új választási rendszer visszájára fordul és a baloldal “demokratikusan” megnyeri a 2018 évi választásokat.

A fenti “munkahipotézist” egy olvasónk küldte. Célunk a közléssel csak és kizárólag a gondolkodtatás, hogy egyes folyamatokat átlássunk és megértsünk.

(Bomlott Elme – Szent Korona Rádió)