Az ember, aki szembeköpi a neoliberalizmust

Sosem gondoltuk volna, hogy követni fogjuk a liberális média egyik fő zászlóvivőjének az RTL Klubnak a műsorát, de eljött ez az idő is, mert olyan harcos értékeket látunk estéről-estére a Survivor műsorában, amelyet a celebektől nem várhatunk. Ezeket az értékeket csak egy betyár tudja hitelesen képviselni. A Blikk számolt be arról, amit mi már régen tudunk. Varga Ferenc a Betyársereg oszlopos tagja az augusztus 28-án kezdődött, és mára Magyarország legnézettebb műsorává előlépett, Survivor című túlélő reality egyik főszereplője.

ZTNktkqTURBXy9iZDE0NDViM2RjNTdlYzZhMzBjYTgzMjRkODEzZTczYy5qcGVnkpUDAjjNAmrNAVuTBc0DFM0BvA

A Blikk persze nem a harcos eszme terjesztését, hanem sokkal inkább a szenzációt, a botrányt látja az esetben és a következőket írják cikkükben, a Survivor egyik esélyesének hátteréről:


“Megbotránkoztató szimbólumok fedik testét – szélsőséges nézeteket vall a Survivor játékosa”

A hazai valóságshow-k történetében először fordul elő, hogy szerepel egy szélsőséges szervezet tagja, aki nyíltan vállalja is nézeteit.

Nem tagadja ugyanis, hogy évek óta oszlopos tagja a Betyárseregnek Feri (47), az RTL Klub napi realityjének, a Survivornek szereplője. A radikális, szélsőjobboldali szervezet tagjai több alkalommal keveredtek atrocitásba az elmúlt időszakban, magukat a nemzeti ellenállás harcosainak tartják. Az egykori kommandós azonban büszke a tagságára.

– Sokan szélsőségesnek tartanak minket, és ezt hangsúlyozzák, pedig alapvetően mi csak a család és a hazaszeretet nevében szeretnénk nevelni a fiatal férfiakat. Amióta a sorkatonaság megszűnt, valahogy a fiainkban sincs már annyi kitartás, rátermettség és ösztön, ami mondjuk a Survivorben sem lenne hátrány – magyarázta a túlélőjáték legszigorúbb és egyik legkeményebb karaktere. – Társaimmal együtt vallom, inkább állva halok meg, mint térdelve éljek, és erre próbáljuk nevelni sporttáborainkban, taktikai tréningeinken az érdeklődő fiatalokat.

DSCN2703
Tyirityán Zsolt és Varga Feri az Erő és Elszántság július 8-ai zászlóbontásán

Sokaknak feltűnt az adások során, hogy Feri testét számtalan tetoválás, jelkép díszíti, amely rossz érzéseket kelt: szélsőséges, megbotránkoztató szimbólumokat idéznek. A Buwaya törzs tagja (le vannak maradva, hiszen már az Ibon törzsét erősíti/vezeti Feri. a szerk.) szerint azonban ezek mindössze életfilozófiájának kivetülései, és elsősorban ősmagyar jelképek.

– A derekamtól indul egy Hunnia felirat, amely lángokban áll, a tűzből pedig egy turulmadár repül ki, ami egy tort, az ősi kalapácsot és egy napkeresztet emel ki a lángokból. Mivel ezt a keresztet a történelem során a szélsőjobboldali eszmék szimbólumaként is alkalmazták, ezért félreérthető lehetek. Azonban én ősmagyar szimbólumként tekintek rá, és ilyen ősi szellemben nevelem a családomat is. Már a felmenőim is erre a filozófiára tanítottak, nagyapám lovas katona volt, és mindig az egyenesség, az őszinteség jellemezte a családomat – magyarázta Feri, akinek bal karját egy koponyákon álló amazon is díszíti: a rajzzal a háborúban küzdő, majd az országot újjáépítő dédanyák előtt tisztelegne.


A továbbiakban természetesen egy interjúval is készülünk majd Ferivel, ahol jobban megismerhetitek őt. A játékhoz sok sikert kívánunk! Reméljük, Tiéd lesz a győzelem, de bárhogy is alakuljon, egy országnak mutatsz példát, az egészséges harcos szemlélet példáját!

IMG_0556
A 2017-es Seregszemlén a kép bal oldalán középtájt keressétek!

HAJRÁ FERI! VELED VAGYUNK! IGAZI HARCOS VAGY ÉS BÜSZKÉK VAGYUNK RÁD!

(Blikk nyomán Betyársereg)