Sport és honvédelem (beszámoló)

Az igazi patrióta számára a hazafiasság, a honvédelem és a sport összetartozik. Nincs ez másképpen a vármegyéseknél sem. Képes beszámoló a bakonyi vármegyések heti rendszerességű képzéséről és összejöveteleiről.

A tavasz beköszöntével minden héten tartanak a bakonyi vármegyés központban képzéseket a harcos szívű fiatalok: airsoft szituációs lövészet gépkarabéllyal és maroklőfegyverrel az alapoktól: testtartások, fegyver fogásai, légzés, célzás, elsütés. Haladóbb szinten épített pályákon (fedezékek) kell végigmenni és különböző testtartásokból kell leadni egyes, vagy éppen dupla lövéseket, akár gyengébbik kézzel.



A második pillére az edzéseknek a földharc, ami főleg brazil jiu-jitsu gyakorlatokat foglal magában, tatamin, persze a kellő bemelegítés és rávezető gyakorlatok után. Szintén az alapoktól, kezdő fogásoktól a szabadküzdelemig.


A foglalkozás harmadik része már nem a testnevelésről, a harcművészetről szól, hanem a szellemi építekzésről és a kötetlen beszélgetésekről. A magántermészetű kérdésektől kezdve a közéleti témákon át a komolyabb és mélyebb gondolatakig, késő estébe nyúlóan tartanak a beszélgetések finom ételek és italok társaságában.

A patrióta vármegyések törekszenek mindig az önnemesítés különböző formáinak gyakorlására, a folyamatos emelkedésre. Ha Te is úgy érzed, hogy egy ilyen közösség részévé kívánsz válni, akkor: [email protected]

Korábbi, bakonyi összejöveteleinkről szóló beszámoló.

(BTG. – Mi Magunk – Szent Korona Rádió)