Testben és szellemben is

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, mint egy fiatalságot megszólító, a mai fiataloknak irányadó szervezet rendszeresen tart belső képzéseket, összejöveteleket mind területi, mind hierarchiai tagoltság szerint. Most a székesfehérvári próbaidősöknek szóló képzésbe tekintünk be.

Vannak vezetői értekezletek, vagy az országos, Kárpát-medencei tagságnak szóló összetartások, de vannak helyi szintű, akár tagszervezeti, vagy régiószintű összetartások is. Azonban nagyon fontos az újonnan csatlakozók, az úgynevezett “próbák idejét töltők” képzése is. A székesfehérvári tagszervezet heti rendszerességgel tart foglalkozásokat a próbaidőseinek, ami egyrészt áll fizikai edzésből, másrészről szellemi felkészítésből is egyaránt.

Heti egy délutánról van szó a festői környezetű Bakonyban található Vármegyés Központban. Bemelegítés, futás, erősítés, különböző küzdősport, közelharc technikák gyakorlása – ez volt az edzés menete. Kitűzött célokat lefektetésre kerültek, ahogy magának az edzésnek a miértje is, a motiváció is tisztázásra került.

Szellemi képzés keretében a Kiskáté, mint a legfőbb szervezeti útmutatónk áttekintésre, közös átbeszélésére került sor. Következő alkalommal az Iránymutatás kerül tüzetes vizsgálat alá. A cél, hogy minden próbaidős megértse mélységeiben az ezekben foglaltakat. Későbbiekben a felvetődött témák még alaposabb megértése kerül célkeresztbe.

A próbaidősök képzése után néhány, már eskütt tett taggal, szimpatizánssal, baráttal folyt beszélgetés késő éjszakába nyúlóan komoly témákról, szellemi kérdésekről. Az ilyen jellegű összejövetelek is heti rendszerességűek.

img_0337 (clicks: 9)

 

img_0331 (clicks: 3)

 

img_0324x (clicks: 24)

 

img_0283x (clicks: 22)

 

img_0280 (clicks: 4)

 

img_0313 (clicks: 24)

 

img_0314 (clicks: 9)

 

img_0315 (clicks: 19)

 

img_0316 (clicks: 3)

 

img_0317 (clicks: 3)

 

(Mi Magunk – Szent Korona Rádió)