Jubileumra készül a Felvidéki Magyar Sziget

Idén 10. alkalommal kerül megrendezésre Felvidék egyetlen nemzeti fesztiválja. Számtalan zenekar megfordult már a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom fesztiválján, több ismert rockzenekar e rendezvénynek köszönheti első felvidéki fellépését.

A szervezők idén is megpróbáltak egy ütős programmal előállni. A Hungarica az első felvidéki nagyszínpados előadására készül, mellőlük pedig nem hiányozhat a programból a nemzeti rock egyik zászlóshajója, a Romantikus Erőszak. Hosszú évek után tér vissza a Lord Felvidékre, s ezúttal a magyar metál nagyágyúja, a Pokolgép is a húrok közé csap majd Nádszegen. Felvidéki bandákból idén sem lesz hiány, köztük lesz az egyre népszerűbb Phoenix RT is.

A koncertek mellett péntek és szombat délután előadások is lesznek. Itt lesz a híres és hírhedt ásotthalmi polgármester, Toroczkai László és a felvidéki történész, Dunajszky Géza. Különösen izgalmasnak ígérkezik Puzsér Róbert és Zagyva György Gyula vitája, amelyen biztos több kényes téma is előkerül majd.

A koncertek és előadások mellett a már szokásosnak mondható íjászat, airsoft, rovásoktatás idén sem maradhat el, ahogy a tartalmas feltöltődés és a jó hangulat sem. Minden kedves érdeklődőt várnak a szervezők, a részletes program megtekinthető a rendezvény honlapján: http://fmsz.info/programfuzet/

fmsz2017_plakat_jpg (clicks: 6)