Kézdivásárhelyen is sikeresen lezajlott a Gyerekkarácsony

Szombaton második alkalommal került megszervezésre a -Székely Nemzeti Gyermekkarácsony-, Kézdivásárhelyen a sportcsarnok előterében.

Az első, két esztendővel ezelőtt a Vigadóban volt megrendezve a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom égisze alatt, viszont az idénre átköltözött a sportcsarnokba mert a Vigadót újítják de a hely is nagyobb az új helyiségben amire szükség is volt. A tavaly sajnos elmaradt ismert okok miatt, koholt vádak alapján letartóztatták Beke István Attilát, aki az egyik szervezője volt e rendezvénynek.
06-hutomagnes-minden-resztvevonek (clicks: 27)

Az egész napos ingyenes foglalkozásokat biztosító rendezvényt önkéntesek bevonásával a Beke házaspár, Csilla és István Attila magánszemélyként szervezte meg (Beke Istvánnak a bíróság megtiltotta, hogy vármegyés rendezvényeken vegyen részt, de önkéntesekként a HVIM tagjai is részt vettek az említett rendezvényen, ami nincs a tiltások listáján).
27-aki-a-gyereket-szereti-rossz-ember-nem-lehet (clicks: 14)

Nagy számban érkeztek gyerekek Kézdivásárhely környékéről , Kézdiszárazpatakról, Esztelnekről, Kézdimartonfalváról és Ozsdoláról, akik rovásírás-tanulásba, mézeskalács-díszítésbe, különböző karácsonyi díszek készítésébe, gipszfigurák festésébe kapcsolódtak be.
19-a-rovasasztalnal-is-nagy-az-erdeklodes (clicks: 21)

20-egy-kis-fejtores-a-rovasnal (clicks: 26)

26-a-kisfestosok-sem-maradtak-szinek-nelkul (clicks: 2)

Az egyik sarokban animációs filmeket vetítettek a magyar csatákról. Az ozsdolai Kún Kocsárd-iskola előkészítő osztálya rövid karácsonyi műsorral, a kézdiszárazpataki Ópra Benedek-iskola tanulói pedig betlehemi játékokkal lepték meg a jelenlevőket.

35-a-kezdiszarazpataki-opra-benedek-iskola-tanuloi-pedig-betlehemi-jatekokkal-leptek-meg-a-jelenlevoket (clicks: 1)

A karácsonyi témájú rajzpályázatra mintegy kétszázhetven munkát küldtek be, amelyeket az év végéig lehet megtekinteni. Nem rangsorolták a rajzokat, minden rajzkészítő ajándékot kapott és minden résztvevő “munkája végeztével” kis karácsonyi ajándékot vihetett haza, munkáival együtt.
17-rajzok-kituzese (clicks: 2)

A rendezvény anyagi hátterét véradásból, illetve cégek, magánszemélyek adományából, és a családi kasszából teremtették elő. Az esemény alkalmával több száz kisgyermek fordult meg a sportcsarnokban és érezhette a karácsonyi hangulatot.

Az adománygyűjtés során felajánlott gyerekruhákat, játékokat és édességeket a jövőhét során fogják eljuttatni a rászorulóknak a szervezők.

(Székelyföld nem Románia – SZKR)