Kész átverés -harmadik rész

Sláger téma a sokadik éve tartó szíriai háború, természetesen a médiában ugyan úgy folyik a harc az emberi agyakért, mint például egy-egy romhalmazért Aleppóban.
Nézzünk meg párat.

Szerintem már lerágott csont az a videó, amit főleg a francia médiumok toltak orrba-szájba és még fülbe is, csak hogy lemenjen az emberek torkán, és elhiggyék, hogy bosszút álltak mindenért, amikor is az Iszlám Állam olajkútjait bombázták le sikeresen. Csak arról hallgattak mélyen, hogy miért van tele a pilótafülke cirill betűkkel… Esetleg van, akinek ez még új?

Inkább bemelegítésnek indítsunk egy török CNN-es “térképpel”.

A CNN olvasatában.
(clicks: 26) A CNN olvasatában.

Valahogy a szíriai helyzeteket akarják vele magyarázni, annak apropóján, hogy a török hadsereg önhatalmúlag átlépte a szír határt és bizonyos erőkkel nyomul Délre, illetve próbálja minél szélesebbre nyitni az úgynevezett “biztonsági zónát”, amelyet az Eufrátesz pajzs fedőnevű művelettel kívánnak létrehozni Szírián belül.
A CNN több tartományra való területet adott át híradásában az Iszlám Államnak (lazacszín) a különböző kurd csoportok, leginkább a YPG (sárga) kárára. Így az oda esetlegesen bevonuló török csapatok véletlenül sem a saját létükért, és a szétszabdalt kantonok egyesítéséért küzdő népcsoportot fogják majd kezelni a fogyasztó szemében, hanem azokat a terroristákat, akikkel nem is olyan rég még élénk kereskedelmet folytattak, emlékezzünk csak százával lebombázott tankerekre. Jó, természetesen a magukat függetlennek nevező hírügynökségek, és aktivisták szerint az orosz légierő szándékosan bombázott segélykonvojokat, amik gyógyszert, élelmet és vizet szállítottak, csak aztán valahogy a penicillin akkorát robbant, hogy az út alapja is eltűnt, a víz meg fekete füsttel égett vagy egy napig. Hát van ilyen, na.

Szóval a CNN után itt egy jó pár fokkal megbízhatóbb térkép.

CrhcI_SXgAUscha.jpg large (clicks: 17)
fekete: Iszlám Állam, sárga: kurdok, alsó piros: kormányerők
felső piros: Törökország, zöld: minden más

Emlékszünk még amikor az Hamasz, a Hezbollah és Izrael adok-kapokja volt minden este hír?
A gonosz palesztin terroristák iskolába, kórházba, idősek otthonába, játékboltba, állatkertbe, iskolába, kórházba, iskolába, stb bújtak, onnan lőttek, ott raktárat alakítottak ki, vagy feltételezték, hogy ott vannak. Ment is a bomba, Izrael pedig mosta kezeit, a civilek halála a palesztin fegyveresek lelkén szárad, mert “élő pajzsnak” használják őket. A nyugati média pedig lelkesen asszisztál, valahogy így:

CqcHw7rWEAAjoog (clicks: 7)

Most, hogy a szír és az orosz légierő naponta porrá bombáz a hírekben minden iskolát, kórházat, idősek otthonát, játékboltot, állatkertet, iskolát, kórházat, középiskolát és szakorvosi rendelőt, ahol öt éve az is RPG-vel sétál, aki nem akar, teljesen felbolydult a média, hogy ezek a légiterroristák bizony tesznek a civil áldozatokra.

CqcHw7oWAAApnc8 (clicks: 6)

Szóval sem a szír, sem az orosz légierő nem tud demokratikusan kórházat és iskolát bombázni. Piacot pláne nem. Bár én nem igazán láttam, hallottam, hogy ezen médiumok valaha is definálták volna, hogy mikor számít valami iskolának, kórháznak (had ne folytassam…) és mikor legitim célpontnak. Olyat viszont még a reguláris török hadseregtől is, hogy berendezkedtek egy kórházba.
Most akkor képzeljünk el ahogy az N+1. fegyveres szervezet, ami magasról köp az emberi életre és minden olyanra, amit egy átlag európai “egyetemes emberi érték” néven aposztrofál,  egy 2-3-4 éve napi rendszerességgel harcoknak kitett városban vesz egy nagy sóhajt, és azért sem lapul meg a II Szulejmán szultán Általános-és Középsikolában, hanem délután négykor elpucolja a fegyverét feltakarít maga után, majd hazamegy, mert holnap reggel fél nyolckor innen folytatják. De azért este még megnézik annak a két gyereknek az elégetését, akik kihagyták a szombati imát.

Végül pedig, maradva Szíriánál és a gyerekeknél, akik klasszikusan sokkal jobban eladhatóak a nyugati médiában, itt a kislány, aki párszor már meghalt az orosz bombázások miatt, de köszöni, azóta jobban van. CqUVh7XWcAA4Q66 (clicks: 10)CqUVg6-XEAA2nhr (clicks: 9)Vanek úr – SZKR – Militarizált Övezet