Hadak Útján 145. – Szíria Forever

Syrian government army and militia fight for Palmyra (clicks: 7)

Utóljára jelentkezik hadtörténeti műsorunk a Közel-Keletről, ahol folytatjuk beszélgetésünket Scha-val és Rammjäger83-mal az ötödik éve dúló szíriai polgárháborúról.

Legutoljára 2013. szeptemberében foglalkoztunk a konfliktussal, illetve az Iszlám Állam kapcsán ejtettünk szót róla. Ebben a beszélgetésben áttekintjük az elmúlt évek eseményeit, politikai fejleményeit és az új szereplők, elsősorban Oroszország  játszmáit a térségben. Ahogyan azt kedves hallgatóink megszokhatták, sorra vesszük a szomszédos államok viszonyait a szíriai helyzettel és a nagyhatalmak hozzáállását ehhez a rendkívül bonyolult és szövevényes polgárháborúhoz.

A műsor felvétele az orosz kivonulás előtt készült el, így az azt követő események értelemszerűen nem hangzanak el a beszélgetésben. Akit bővebben érdekel az orosz kivonulás miértje, annak ajánljuk a KatPol Kávéház XII. adását, ahol ez utóbbi téma került terítékre.

Műsorunknak hiánypótló szerepet szánunk a Közel-Keleti térség biztonságpolitikai helyzetének ismertetésére, ajánljuk minden kedves hallgatónknak!

Letölthető innen!

Kapcsolódó:

Szíria 1.0
Szíria 2.0
Megállj, megállj, kutya Szíria!
A Hezbollah
Az Iszlám Állam
A libanoni polgárháború I. rész
A libanoni polgárháború II. rész
Az orosz-grúz háború, 2008.

A műsor facebook oldala