Hadak Útján 150. – Trónok harca – Magyar módra, IV. rész: Oda Buda!

Utolsó, 150. adásával jelentkezik a Hadak Útján. Folytatjuk a Trónok Harcát, Magyar Módra. János király házasságot köt Jagelló Izabellával, akitől megszületik fia, János Zsigmond.

Annak ellenére hogy a váradi békében lemondott a trónról, mégis megpróbálja királyságát fiára hagyni – török támogatással. Fráter György, aki ura végakaratát képviseli, semmi szín alatt nem kívánja átadni a Buda várát a Habsburg csapatoknak, szívósan ellenáll.

A hosszú ostromnak Szulejmán vet véget, aki megsemmisítõ csapást mér Roggendorf hadaira. A budai védők öröme azonban nem tart soká: a várra felkerül a lófarkas zászló és az országnagyok Héttoronyban élik le hátralévõ éveiket. Egy teljesen új időszámítás kezdődik, és a Magyar Királyság már sohasem lesz olyan, mint az azt megelőző évszázadokban volt.

Hét év után véget ért műsorunk. Minden kedves hallgatónknak megköszönöm a kitartó figyelmet, a rádiós kollégák odaadó segítségét és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Budapesti szervezetét, hogy a stúdiónak helyet biztosítottak az évek során.
A műsorok a továbbiakban fel fognak kerülni a legnépszerűbb videómegosztó portálra, illetve a letöltések rovatba.

A Hadak Útján találkozunk!

Kapcsolódó:

Mathias Rex
A landknechtek
Mohács, 1526
Trónok harca – Magyar módra I. rész: Több is veszett Mohácsnál…
Trónok harca – Magyar módra II. rész: Szapolyai visszatér
Trónok harca – Magyar módra III. rész: Két király, egy korona

A műsor facebook oldala

(Hadak Útján – Szent Korona Rádió)