Vármegyés összetartás Gyimesbükkben

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) erdélyi szervezetei az ezer éves határ mentén meghúzódó Gyimesbükkben találkoztak.

Találkoztak mindazok a bátor szívű hazafiak, akiknek vállait most nagy súly nyomja, hiszen bajtársaik ártatlanul sínylődnek a román hatalom fogdáiban. Ezekben a nehéz időkben még nagyobb szükség van olyan elszánt fiatalokra, akik a nagy ellenszélben is hirdetik az igazságot és küzdenek is érte. Bátor szülők és ősök gyermekei ők, akik szívükön viselik Beke István és Szőcs Zoltán bajtársaik ügyét.

Csoportkep (clicks: 43)

 

Nem tudott teljes lenni nélkülük ez a találkozás, de beteljesedett az igazság, hogy a bajtársak kitartanak a végsőkig, ahogy Sebő Ödön katonái is kitartottak. Idén sem maradt el a szentmise, amely a kontumáci Nagyboldogasszony templomban lett megtartva és felajánlva István és Zoltán szabadulására. Idén is ott voltak a hatalom képviselői, rohamrendőrök, tűzoltók, rendőrök, csendőrtisztek és magas rangú vezetők vigyázták minden lépését a vármegyés fiataloknak.

13178903_1233532086672059_7971579380518233322_n (clicks: 12)

Mindezek ellenére tovább lép a vármegyés, hite, igazsága, szeretete és bátorsága viszi tovább mindazokért is, akikben mindezekből egy kicsivel kevesebb jutott.

Szabadságot a politikai foglyoknak!

(HVIM-hírszolgálat)