Veszprémben folytatja a vármegye a Kitörésre való megemlékezést

A nagy sikerű székesfehérvári Becsület Napja után a HVIM rendezvénysorozata Veszprémben folytatódik: a rendezvényen reagálnak az elhangzott vádakra, illetve bejelentést is tesznek a jövő évi rendezvényükkel kapcsolatosan.

Veszprémben február 11-én, 17:00 órai kezdettel tartja Kitörés megemlékezését a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom.

Helyszínül a rendezők a veszprémi vár Szentháromság terét választották, ahonnan a felszólalók beszéde után, fáklyás felvonulással “törnek ki” a vár falai közül.

A menet a Veszprém Vámosi úti köztemető német-magyar katonai parcellákig fog haladni, ahol a rendezvényen résztvevők leróhatják tiszteletük a II. világháború hősei előtt.

A megemlékezésen felszólalnak:

  • Barcsa – Turner Gábor (HVIM társvezető)  
  • Kónyi – Kiss Botond (HVIM alelnök)    
  • Murányi Levente (56′-os szabadságharcos)
  • Kovács Attila (református lelkész)

Alább olvasható Kónyi-Kiss Botond közleménye, amiben felhívja a sajtó figyelmét az eseményre:

“Határozottan elutasítjuk a szélsőségesen liberális médiumok és leszerepelt, bukott baloldali politikai szereplők azon törekvéseit, melyek során a Székesfehérváron méltóságteljesen megtartott, negyvenezer hősi halott emléke előtt adózó tiszteletadással kapcsolatban feszültséget kívánnak generálni, gyűlöletet és riadalmat akarnak kelteni! Visszautasítjuk, hogy az elesett magyar és német katonákra való emlékezést bizonyos körök üldözendőnek minősítsék, és meg nem valósult bűncselekményekkel hozzák összefüggésbe! A sajtóban megjelent hamis és rágalmazó kijelentések miatt a HVIM megteszi a megfelelő jogi lépéseket.

A történelmi igazságosság és nemzeti önállóságunk védelmében pedig felháborítónak tartjuk és tiltakozunk az ellen, hogy a hagyomány- és értékpusztító, liberális érdekek által vezérelt politika és média diktatórikus véleményterrort alkalmazzon, és nemzetellenes elvárásokat támasszon Magyarország minden állampolgára és a magyarság érdekeit képviselni hivatott államigazgatási szervek elé; mely elvárások mentén egy mindenek felett álló ítélőbíró hamis szerepében tetszelegve tematizálni akarja a közgondolkodást és egyedüli véleményét a magyar társadalom egészére akarja rákényszeríteni. Különösképpen felemeljük szavunkat a vallás- és kereszténység-ellenes, szélsőliberális médiumok Római Katolikus Egyház ellen irányuló agresszív támadásaival szemben, melyek által a maguk ateista-materialista normáját kívánják ráerőszakolni a krisztusi, örökérvényű tanításokon alapuló,a valós normákat képviselő egyházra.
Tarthatatlan, hogy történelmünk kiemelkedő pillanatait, mint egy olyan eseményt, amely során húszezer magyar ember önként áldozta életét a hazáért és a magyar megmaradásért, és amely esemény méltán említhető Zrínyi Miklós szigetvári kirohanásával és Szondy György drégelyi önfeláldozásával együtt, továbbra is hazugságok övezzék, továbbra is a történelem meghamisításának legyen áldozata, és ne lehessen rá büszke minden magyar ember!

Örömmel tapasztaljuk, hogy egyre kevesebben hisznek a 70 éve tartó történelmi hazugságoknak, hogy évről évre több település rója le valamilyen módon tiszteletét a Kitörés hősei előtt, sőt, már egyes roma önkormányzatok is megemlékeznek róluk, és koszorúkat helyeznek el emlékművüknél, azonban szomorúan állapítjuk meg, hogy amikor hazaszerető civilek gyűlnek össze fejet hajtani, akkor még mindig azonnal a „náci”, „fasiszta”, „nyilas” jelzőkkel illeti őket a balliberális média.

A HVIM nem hajlandó a liberális sajtó véleményterrorjának kirekesztő elvárás-rendszere előtt meghajolni, ezért természetesen a budavári Kitörés eseményére és az értünk meghalt magyar és német katonákra történő megemlékezéseket a jövőben is folytatni fogjuk! Egyúttal Magyarország minden lakosát és a magyar sajtó valamennyi képviselőjét meghívom Veszprémbe, a 2016. február 11-én 17 órakor kezdődő Kitörés-megemlékezésre, ahol a felszólalóként ismét a történelmi igazságért fogunk szót emelni, és bejelentést fogunk tenni a jövőre vonatkozó, Becsület Napja megemlékezésekkel kapcsolatos terveinkről.”

Kónyi-Kiss Botond
HVIM Fejér megyei elnök, országos alelnök
2016. február 9.

Aki a rendezvényen nem tud megjelenni, de támogatja a vármegyések rendezvényét, az itt tud virtuálisan a rendezvényhez csatlakozni.

Veszprém Kitörés másolata (clicks: 7)

Megemlékezések és rendezvények a Kitöréshez kapcsolódóan:

– Február 13. – A Budai Várban Becsület Napi megemlékezést szervez a Pax Hungarica Mozgalom (PHM) és a Magyar Nemzeti Arconal (MNA). A megemlékezésen a HVIM is és más szervezetek is képviseltetik magukat. Találkozó: 15:00.

– Február 13. – Kitörés kegyeleti emléktúra: Ez a Hungária Skins által szervezett túra, ami 50 km-es és számos katonasírt érint, ahol lehetőség van mécses, koszorú elhelyezésére. Itt az egész csapat egyben megy, a síroknál Alkay Zsolt hadisírkutató kommentárjai hallgathatóak meg.

– Február 13. – Kitörés 60 emlék -s teljesítmény túra. Itt az indítás külön-külön történik, és az egyik legnagyobb érdeklődőt vonzó rendezvénynek számít, tekintve, hogy elindulnak rajta a teljesítménytúrázást előnyben részesítő sportolók is. http://kitorestura.hu

Február 13. – Kitörés balladaest – Megemlékezés és emlékkoncert a Hammerskins és a Skins4Skins szervezésében. Miután a központi megemlékezés lezajlott koszorúzás, és gyertyagyújtás a Kapisztrán téren, akkor a megemlékezők (akik nem túráznak), átmennek a Stingersbe, és itt kerül sor egy másik megemlékezésre. A megemlékezés után Dixie Freedom Fighters és Combat Folk (olasz) akusztikus koncert lesz. A belépő 1000 Ft.

(Szent Korona Rádió)