kedd, október 22, 2024
17.4 C
Budapest
Rock
Kalapács és az Akusztika - Fagyott világ
Klasszikus
Marin Marais - Marche Tartare, IV.55

Nem vicc: amerikai „jelzésre” csaptak le airsoftos fiatalokra a XVI. kerületben (frissítve)

Állítólag október 23-ára készültek „fegyveres akcióval”. Találtak is fegyvereket: egy airsoftot és egy hatástalanított fegyvert. Az amerikai titkosszolgálatok jeleztek a TEK-nek, akik ugrottak is a baráti társaságra, nehogy kitörjön egy hatalmas airsoft-parti. Nonszensz… Közben megírták, hogy „jövőben terveztek védett személyek ellen akciót”.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Fiatalok egy online chatben beszélgettek

Az Index kérdéseket intézett a Kormányzati Tájékoztatási Központhoz (KTK) hétfőn a lefülelt, tervezett fegyveres támadással kapcsolatban, amelyre még aznap megérkezett a válasz.

Hétvégén a magyar szolgálatok a velük együttműködő amerikai partnerszolgálattól információt kaptak arról, hogy egy online csoportban fiatalok beszélgetést folytattak egy védett személyeket érintő, közeljövőre tervezett akcióról

– tájékoztatta lapunkat a KTK. Elárulták, hogy a megfigyelés során az említett fórumon megosztott fényképekből és információkból az derült ki, hogy fegyverek beszerzését és használatát tervezik az akciót szervező fiatalok. „Tekintettel az elmúlt hónapok nemzetközi eseményeire, amikor több vezető politikust értek fegyveres támadások, a magyar szolgálatok és a Terrorelhárítási Központ is kiemelt figyelmet fordítanak az ilyen jellegű információk ellenőrzésére és a szükséges intézkedések megtételére”.

Kérdésünk csak az, hogy a fenébe olyan jól értesült mindig az amerikai titkosszolgálat más állampolgárok esetében is? Ha valós a fenyegetettség, akkor a TEK és az Alkotmányvédelmi Hivatal hol van, hogy az amerikaiknak kell magyar állampolgárokról jelenteniük?! Ha nem valós (airsoftos hülyegyerekekről van szó!), akkor meg miért kell a jenkikre hallgatni?! Vagy ez már egy Izraeli-USA gyarmat?

Korábban írtuk az airsoft-fegyveresekről

Egy október 23-ára szerveződő fegyveres akcióra figyelmeztette a magyar hatóságokat az amerikai hírszerzés nagyjából két hete – tudta meg diplomáciai forrásokból a Telex.

Úgy tudja a Telex, hogy, az amerikai titkosszolgálat olyan operatív eszközökkel (?) megszerzett információkkal (?) látta el a magyar szerveket, amelyek arra utaltak, hogy bizonyos személyek fegyveres akcióra készülhetnek az 1956-os szabadságharc évfordulóján. Hangol a balliberális Telex.

Bár hivatalosan még nem erősítették meg, de a Telex értesülése szerint a hétvégén a Terrorelhárítási Központ fél tucat fiatalt őrizetbe vett egy budapesti, XVI. kerületi sörözőben. A rajtaütés során fiúkat és lányokat is előállítottak.

Diplomáciai forrásból úgy tudni, a rajtaütés összefüggésben van az amerikai titkosszolgálat korábbi jelzéseivel. Azokat a személyeket állíthatták elő a rendőrök, akikhez a magyar hatóságok az amerikai hírszerzés előzetesen átadott információk alapján juthattak el.

A fiataloknál ugyanakkor tudomásunk szerint éles fegyvert nem, csak airsoft fegyvereket és legalább egy hatástalanított fegyvert találtak.

Arról nincs információja a jól értesült Telexnek sem, hogy mely magyar hatóságok érintettek az ügyben, ezért az esettel kapcsolatban kérdéseket küldtek az Országos Rendőr-főkapitányságnak és a Központi Nyomozó Főügyészségnek, de megkeresték a rendőri szerveket felügyelő Belügyminisztériumot és a titkosszolgálatokat felügyelő Miniszterelnöki Kabinetirodát is.

Sikerült viszont beszélni a Legenda söröző tulajdonosával, ez volt az a hely, ahol a rajtaütés történt. Közölték: a fiatalok éppen a sörözőbe tartottak, amikor közvetlenül a hely előtt elfogták őket. A sörözőből ugyan látták az akciót, de nem tudják, hogy mi állt a rajtaütés mögött, erről nem is kaptak tájékoztatást.

(Telex nyomán Szent Korona Rádió)

Legfrissebb

Drag queen tarthat nemi felvilágosító órát gyerekeknek Kanadában

Egy Halifax környéki, új-skóciai iskolába járó gyermekek szülei dühösek,...

Vajon felfüggesztik az antifa terrorista mentelmi jogát?

A magyar hatóságok kérték Ilaria Salis, antifa terrorista mentelmi...

Videón, ahogy elkapják az airsofttal alkotmányos rend megdöntésére készülőket

Az egyiket elmegyógyintézetbe rakták.... hogy miért, az nem derül...

Így mentsd meg a földet: 20 év alatt 2 millió fát ültetett egy házaspár a kiirtott esőerdő helyére

Borzasztó károkat okoznak az erődirtások szerte a világon. Azt...

Kategóriák

Drag queen tarthat nemi felvilágosító órát gyerekeknek Kanadában

Egy Halifax környéki, új-skóciai iskolába járó gyermekek szülei dühösek,...

Vajon felfüggesztik az antifa terrorista mentelmi jogát?

A magyar hatóságok kérték Ilaria Salis, antifa terrorista mentelmi...

Videón, ahogy elkapják az airsofttal alkotmányos rend megdöntésére készülőket

Az egyiket elmegyógyintézetbe rakták.... hogy miért, az nem derül...

Természetbarát repülőtér épült Oregon államban

5000 növényfaj található meg a belső térben, ezen kívül...

Mi Hazánk: Lesz erődemonstráció, Lázár nem tartotta eddig sem a szavát

Lázár János bejelentése a hegyvidéki Turul-szobor műemléki védelem alá...

Az EU migrációs politikája veszélybe sodorja a schengeni rendszert

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, Bakondi György szerint a visszaállított...

Kapcsolódó cikkek

Rock
Kalapács és az Akusztika - Fagyott világ
Klasszikus
Marin Marais - Marche Tartare, IV.55