2024, október 14
12.9 C
Budapest
Rock
Kalapács és az Akusztika - Fagyott világ
Klasszikus
Marin Marais - Marche Tartare, IV.55

A születésnapi buli tortavágó késével szúrták hátba a miskolci fiatalt – Megtaláltuk a tettest

A vasárnap hajnali órákban egy 16 éves fiatal életét követelő késeléshez riasztották a miskolci rendőröket. Egy helyi, vélhetően illegálisan működő szórakozóhely előtt szólalkozott össze két társaság, melynek a vége lett a gyilkosság. A 16 éves arnóti fiút Sándor Csanádot halálra késelte egy 20 éves vadnai fiatal. Oldalunk szemtanúk, és helyi források segítségével rekonstruálni tudta a tragikus hajnalon történteket, és kiderítette az elkövető személyazonosságát is. A fenti képen az áldozat Sándor Csanád látható.

 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Egy jó hangulatú születésnapi bulinak indult

2024. október 12-én szombaton Csanád a miskolci Kisavas városrészen található Hill Cafe Clubban ünnepelte barátja születésnapját, a helyszín helyi forrásaink szerint nem egy klasszikus disco, sokkal inkább egy volt borospince, amelyet átalakítottak és privát születésnapokra és hasonló eseményekre kínálják bérlésre.

A klub vélhetően illegálisan, legalábbis szürkezónásan üzemelhet, ezt bizonyítja az is, hogy Tóth-Szántai József Miskolc új polgármestere az esetet követően bejelentette vizsgálatot indított, hogy felmérjék, hány engedély nélkül működő szórakozóhely van a városban, és elrendelte, hogy azonnali hatállyal zárassák be őket.

A helytől nem messze, egyes állítások szerint egy szomszédos épületben egy másik társaság is éppen bulizott, vélhetően egy hasonló bérelt klubban, azonban vasárnap hajnali fél 2-ig nyugodtan megvoltak egymás közelében. Az említett időpontban a másik társaságból egy szemtanú állítása szerint 2 fiatal átment a Hill pincéjébe.

Az idegenek elkezdték zaklatni a lányokat

Az alábbiakban a nekünk nyilatkozó szemtanú által rekonstruált történetet írjuk le.

A Hill Cafe lépcsőjén két, az ott bulizó társaság számára ismeretlen fiatal férfi ereszkedett le a pince egyik nagyobb termébe, ahol a születésnapot ünneplők tartózkodtak, itt az ottani lányokra kezdtek rámászni és akaratuk ellenére, zaklatták őket.

Az egyik ilyen lány, akit megtaláltak maguknak Csanád barátjának nővére volt. Ezek után ő barátjával együtt odament szólni a két férfinak, hogy hagyják el a helyszínt mert ez egy privát buli és senki nem hívta őket.

Szó szót követett a fiatalok között, az összeszólalkozás vége az lett, hogy elhagyták a pincét és az utcán tervezték folytatni a vitát, azonban kifele menet az egyik idegen elvette és háta mögé rejtve elvitte onnan a születésnapi torta felvágására szolgáló kést.

Nem élte túl a késelést

A támadás pontos rekonstruálása sajnos utólag nem lehetséges minden kétséget kizárólag, azonban több forrás is azt állította, hogy a támadó az utcára lépve viszonylag hamar szúrhatott. A lapunknak nyilatkozó egyik helyi fiatal beszámolója szerint a támadó lemaradt, megvárta míg a többiek elhagyják a pincét és ő később érkezett a késsel és akkor szúrta hátba Csanádot.

Ami biztos, hogy a szúrás a hátán érhette a fiatalt, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az újraélesztés ellenére sem tudták megmenteni az életét és a helyszínen életét vesztette a 16 éves fiú.

A rendőrök azonosították, és még a helyszínen elfogták, majd a rendőrségre előállították az elkövetőt, aki ott beismerő vallomást is tett.

Az eset furcsasága, hogy nem egy olyan tipikus miskolci bűnözőről van szó amiyenre olvasóink egyből gondolnának az eset hallatán.

Kiléte mindmáig ismeretlen volt a nyilvánosság előtt, azonban portálunk több egybehangzó helyi forrás segítségével beazonosította a késelőt. Bana Bálint egy 20 éves vadnai fiatal, Miskolc egyik elitnek számító gimnáziumában végzett és ránézésre kevesen mondanák meg, hogy embert ölt.

Bana Bálint

Az egyetlen árulkodó jel csupán az lehet, hogy a férfi Instagram profilját megnézve, (ahonnan a tegnapi nap során az összes képét törölte) található egy story videó, ami egy utcai verekedést és kiütést mutat be, erről lehet egyedül arra következtetni, hogy nem álhatott tőle távol a múltban sem az utcai balhézás.

Csak halált okozó testi sértés miatt folyik eljárás

Az első értesülések szerint a rendőrség az esetet követően, halált okozó testi sértés büntette miatt indított eljárást, ez a tényállás azonban büntetési tételét tekintve jóval kedvezőbb az emberölésnél.

A halált okozó testi sértés büntetési tétele enyhébb, mint az emberölésé, mivel az elkövető célja nem a halál okozása, hanem a testi sértés, amelynek következménye a halál. Míg az emberölés szándékos életkioltás, ezért súlyosabb büntetést von maga után, a halált okozó testi sértés gondatlanabb, előre nem látott következményként jár halállal. Ennek megfelelően az emberölésért kiszabható szabadságvesztés 5-től 15 évig terjed, míg a halált okozó testi sértésért általában 2-től 8 évig. A jog a szándékosság mértékét és a következményeket különbözőképp ítéli meg.

Azonban ez még változhat a vádemelésig, mert erősen kétséges, hogy valakinek a megszúrása egy kifejezetten hosszú késsel, nem minősül- e szándékos halálokozási célnak, főleg ha ezt hátulról teszi az elkövető, így az önvédelemre kevés az esély.

Megemlékezést tartottak a helyszínen Csanád barátai

A gyilkosságot követően szinte futótűzként terjedt a közösségi médiában az eset híre, és egy spontán megemlékezést is szerveztek a késelés helyszínén.

 

Elfogták azt a Szombathelyi férfit aki megkéselte élettársa fiatalkorú fiát

(Szent Korona Rádió)

A két sátáni összefog: Így jelöli ki áldozatait MI-vel Izrael (II. rész)

Folytatjuk a cikksorozatot, melyben az Izrael által használt azon mesterséges intelligenciát mutatjuk be, mely eldöntötte, hogy kit bombázzanak le a Gázai övezetben. A cikk...

Válaszcsapás: Iráni rakétatechnológia és atomfegyver

Iránnak meglepően fejlett a rakétatechnológiája: a Vaskupolát megkerülve mért több katonai létesítményre is csapást, de a zsidók titkolják a valós eredményeket. Hogyan lesz Iránnak...

Így köp a nemzetközi jogra Libanonban a cionista terrorállam

Leonid Savin újabb kiváló írásában a cionista terrorállam, Izrael Libanonban elkövetett jogsértéseiről értekezik. Mindegy, hogy hol háborúznak a zsidók, embertelenség jellemzi őket. Kövesd Telegram...

Dugin: Naszrallah halála Izrael apokaliptikus felemelkedését jelzi

Az Antikrisztus eljövetelének újabb állomása? Nagy-Izrael megvalósulása? Mi kell a zsidó terror visszaszorítására? Alexander Dugin gondolatai alább.  Kövesd Telegram csatornánkat Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és...

Legfrissebb

Élve égtek el a palesztinok a cionisták által lebombázott kórházban

Kórházkomplexumot bombázott le Izrael, melynek következtében kialakult tűzvészben többen...

Ez a Magyar Honvédség!? Egy cigány egyenruhában bohóckodhat a Megasztárban

Miközben a Magyar Honvédség tekintélyét próbálnák helyreállítani, aközben egy...

Buzibárokban razziáztak megint az oroszok

Oroszországban lassan sikerül 100%-osan felszámolni az LMBTQP-lobbit? Újabb nagy...

A két sátáni összefog: Így jelöli ki áldozatait MI-vel Izrael (II. rész)

Folytatjuk a cikksorozatot, melyben az Izrael által használt azon...

Megrohamoznák az olvadó Antarktiszt a nagyhatalmak bányászai, katonai konfliktushoz is vezethet a fejetlenség

Főként Kína, Oroszország, Irán, illetve az Egyesült Államok tervez...

Teljesen elvágnák Budapest fő ütőerét Karácsonyék

A Karácsony Gergely vezette főváros újabb autósellenes döntést hozott:...

Komoly gondot tudnak okozni az elszaporodott hódok

A túl jól sikerült hódvisszatelepítési program ma már komoly...

“Ministránsfiú-tartás” – Szövetségesként mindenki titkolt valamit? (2.rész)

Éveken át gyermekek, fiatal kamasz fiúk sérelmére elkövetett szexuális...

Lesújtó jelentést közölt a WWF a természetes élővilág hanyatlásáról

A WWF (Világ Természeti Alap) legújabb Élő bolygó jelentése...

Kategóriák

Élve égtek el a palesztinok a cionisták által lebombázott kórházban

Kórházkomplexumot bombázott le Izrael, melynek következtében kialakult tűzvészben többen...

Ez a Magyar Honvédség!? Egy cigány egyenruhában bohóckodhat a Megasztárban

Miközben a Magyar Honvédség tekintélyét próbálnák helyreállítani, aközben egy...

Buzibárokban razziáztak megint az oroszok

Oroszországban lassan sikerül 100%-osan felszámolni az LMBTQP-lobbit? Újabb nagy...
Rock
Kalapács és az Akusztika - Fagyott világ
Klasszikus
Marin Marais - Marche Tartare, IV.55