Kivonul a Toyota a buzilobbi mögül

A Toyota úgy döntött, teljesen leállítja az LMBTQP rendezvények, így a pride vonaglások szponzorálását az Egyesült Államokban, ahogy a sokszínűséget és az elfogadást érintő vállalati programokat is átszervezi az “erősen átpolitizált vitára” hivatkozva, írja a Bloomberg.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A japán autógyártó azt is közölte 50 ezer amerikai alkalmazottjával és 1500 márkakereskedőjével, hogy a Human Rights Campaign (HRC) nevű, LMBTQP többletjogvédelmi lobbicsoport által készített céges rangsorokban, valamint más, a vállalati kultúrákat vizsgáló felmérésekben sem vesz részt a továbbiakban.

A bejelentés egy héttel azután érkezett, hogy az LMBTQP-ellenes, Trump-párti aktivista, Robby Starbuck kampányt indított a vállalat ellen a közösségi médiában, és a Toyota bojkottjára szólított fel az LMBTQP rendezvények és a vállalat deviánsokat pártoló céges politikája miatt. A Toyota akkor azt közölte, hogy a kifogásolt LMBTQP programokat munkavállalói csoportok szervezték, nem pedig közvetlenül a vállalat.

A Toyota szóvivője október harmadikán tagadta, hogy Starbuck nyilvános támadásának köze lenne a döntéshez, az aktivista hatását “elhanyagolhatónak” minősítve. A szóvivő szerint Starbuck fellépése nyomán csak körülbelül 30 vásárlói hívás érkezett a cég call centeréhez.

A Toyota egyike azoknak a vállalatoknak, amelyeket Starbuck az elmúlt hónapokban célba vett Amerikában “woke” mentalitásuk miatt. Azóta a Harley-Davidson, a Caterpillar, a John Deere és a Ford is közölte, hogy kevésbé fókuszálnak majd az elfogadásra és a sokszínűségre, így az LMBTQP csoportokat érintő programjaikat is visszavágják a jövőben. A Ford egyúttal a Human Rights Campaign (HRC) vállalati esélyegyenlőségi rangsorát készítő felmérésből is kiszállt.

„A sokszínűséget, az esélyegyenlőséget és a befogatást érintő kezdeményezések (DEI) megtagadásáról szóló, rövidlátó döntések tartósan negatív hatással lesznek az üzleti sikerre egy olyan jövőben, ahol minden eddiginél több ember vallja magát LMBTQP-nak” – írta Eric Bloem, a HRC szervezet egyik alelnöke a múlt héten, amikor reagált a Toyota elleni támadására.

A Toyota döntése után Starbuck elégedettségének adott hangot, és úgy értékelte, tevékenységével hozzájárul ahhoz, hogy “észhez térjen” a vállalati szektor Amerikában.

Szeptember végén a Toyota az olimpiai játékok szponzorálásától is visszalépett a játékok túlpolitizáltsága miatt.

Miért és hogyan használják a pickupokat az afrikai háborúkban?

(Humen nyomán Szent Korona Rádió)