Gáza: a már “megtisztított” területekre is visszatérnek

Az IDF új hadműveletet indít az észak-gázai Dzsabaliában, hogy meghiúsítsa a Hamász újracsoportosítási erőfeszítéseit.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A hadsereg tájékoztatása szerint a 162. hadosztály 401. és 460. páncélos dandárjai egyik napról a másikra körülvették a várost. Majd alakulatokat küldtek a területen lévő Hamász erők ellen, különböző titkosszolgálati értesülések nyomán. A cél megakadályozni az északi területeken a Hamász újjászerveződését.

Az éjszaka folyamán hangos robbanásokról érkeztek jelentések Dzsabalija térségéből. Az IDF később közölte, hogy légicsapásokat és tüzérségi támadásokat hajtottak végre, amikor a csapatok bevonultak a területre.
A hadsereg tájékoztatása szerint a csapások több tucat Hamasz-célpontot céloztak meg Dzsabalijában, beleértve a fegyverraktárakat, alagutakat és csoportosulásokat.

Az IDF szerint több tucat Hamász-harcos halt meg a támadásokban: a szám biztosan stimmel, csak nincs élő ember, aki már megállapítja, hogy ki a “terrorista”, ki a civil.

„A hadművelet addig folytatódik, ameddig szükséges, miközben szisztematikusan csapást mérünk és alaposan megsemmisítjük a terrorinfrastruktúrát a térségben” – közölte az IDF a hivatalos narratívát a népirtásra.

A hadművelet előtt a 162. hadosztályt kivonták Rafahból és a Philadelphi-folyosóról – az Egyiptom-Gáza határvidékről – öt hónap elteltével, és átadták a területet az IDF Gázai Hadosztályának. Ez az első alkalom, hogy a regionális hadosztály felelősséget kapott a sáv nagy része felett. Az IDF közölte, hogy az egyiptomi-gázai határövezetben nem csökkentették az erőket.

Az új hadművelet az IDF negyedik csapást jelentette Dzsabalijára a háború egy évvel ezelőtti kezdete óta. Az ottani legutóbbi, májusi harcot az IDF tisztjei „intenzívnek” és a háború „legerőszakosabbjának” minősítette. A műveletre néhány nappal azután került sor, hogy a hadsereg szárazföldi offenzívát indított Libanonban a Hezbollah ellen Északon.

“Természetesen” a civilek küldözgetése A-ból B-be ismét folytatódik: az északi területről előbb középre, majd aztán délre menekülőket később visszaküldték északra. Most ismét északról küldik őket dél felé…

(Times Of Israel nyomán Szent Korona Rádió)

Újabb 25 halott Gázában, ezzel 41 ezerre nőtt a halálos áldozatok száma