Dugin: Naszrallah halála Izrael apokaliptikus felemelkedését jelzi

Az Antikrisztus eljövetelének újabb állomása? Nagy-Izrael megvalósulása? Mi kell a zsidó terror visszaszorítására? Alexander Dugin gondolatai alább. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A Hezbollah vezetője, Szajjid Haszan Naszrallah sejk halálának megerősítése kolosszális csapás az Ellenállás Tengelyének egész struktúrájára.

Az „Ellenállás” kifejezést a Közel-Kelet legradikálisabban Izrael-ellenes erőire használják. Ezek közé tartoznak elsősorban a jemeni húszik (az Ansar Allah – Isten Hívei mozgalom, amely Jemen északi részét ellenőrzi), a Bassár al-Aszad vezette szíriai erők, a palesztin mozgalom egésze (elsősorban a Hamász), valamint a legradikálisabb, túlnyomórészt síita erők Irakban.

Az Ellenállás Tengelye az Iráni Iszlám Köztársaság jelentős befolyása alatt alakult ki, amely az ellenállás fő pillére volt. Az elhunyt Haszan Naszrallah a Hezbollah vezetőjeként az egész iszlám (elsősorban síita) világ számára az Izrael-ellenes ellenállás élcsapatát jelentette. Ezért azok a csapások, amelyeket Izrael az elmúlt hetekben a Hezbollahra mért, és amelyek végül megölték a vezetőjét, erőteljes csapást jelentenek az ellenállás egész tengelye számára.

Figyelembe véve a nemrégiben történt, viszonylag furcsa helikopterbalesetet, amely az Ellenállás Tengelyét aktívan támogató Ebrahim Raisi iráni elnök halálát okozta, az Izrael regionális ellenfelei elleni támadásának képe valóban epikusnak tűnik.

Izrael a kollektív Nyugat támogatásának köszönhetően és a legújabb technológiai eszközöket használva (a digitális technológiák terén úttörők voltak és maradnak) nagyon hatékonyan, pontosan és egységesen működik. És nagyon nehéz elképzelni, hogyan lehetne erre reagálni, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a különböző országokból sokan, akik a csúcstechnológiai folyamatok élvonalába tartoznak, bármelyik pillanatban izraeli állampolgárrá válhatnak, és a kódjaikkal és technológiáikkal együtt Izrael felé vehetik az irányt.

Más szóval Izrael a támogatók hatalmas hálózatára támaszkodik, olyan entitásokra, akik a világ minden országában osztják a politikai és vallásos cionizmus elveit. Ez jelentős előnyt jelent Izraelnek, mint hálózatos struktúrának, nem csak egy államnak.

Hadd emlékeztessem Önöket, hogy korábban, 2020 januárjában hasonló módon likvidálták az iráni tábornokot, Kászim Szulejmánit, aki szintén az Ellenállás tengelyének egyik vezetője volt. De Szajjid Haszan Naszrallah sejk meggyilkolása – akit a síiták világszerte mártírnak és sáhidnak tekintenek – valóban példátlan esemény.

Azzal, hogy Izrael így cselekszik, egy nagy állam létrehozását tűzi ki célul. Mindezt a Messiás eljövetelét és trónra lépését megelőzve teszi, aki a világ összes országát és népét Izraelnek fogja alávetni (a keresztény és a muszlim felfogás szerint ez a személy a hamis messiás, az Antikrisztus vagy Dajjal). El lehet képzelni, mi zajlik most a “szélsőjobboldali” cionisták fejében, akik látják sikereiket. Ők ezt csakis a Messiás közeledteként tudják értelmezni, és a Benjamin Netanjahu miniszterelnök vezette izraeli cionista kormány jelenlegi intézkedéseit úgy tekintik, mint amelyek előkészítik az utat az ő uralma előtt.

Mára gyakorlatilag minden akadály elhárult a jeruzsálemi Al-Aksza mecset lerombolása elől. A közeljövőben az izraeli cionista erők diadalmas hangulatuktól felbuzdulva cselekedhetnek, ami után megkezdik a harmadik templom építését a jeruzsálemi Templom-hegyen. A kollektív Nyugat mindezt támogatja, lehetővé téve az ártatlan emberek tömeges kiirtását, akik a „Nagy-Izrael” útjában állnak. Ebbe beletartozik az is, hogy bármilyen technikai eszközzel megtámadják őket.

Ez komoly dolog. Ez már nem csak egy közel-keleti háború. Valójában az Ellenállás Tengelyének létezése is megkérdőjeleződött. A síita világ vezetői zavarba jöttek, de még inkább zavarba jöttek a szunniták, akik nem hallgathatnak a történtekről.

Egyrészt a szunniták nem állhatnak Izrael oldalára, mivel ez az iszlám szolidaritás legalapvetőbb fogalmainak teljes elárulása lenne. Másrészt Izrael szélsőséges cionista politikájának katonai hatékonysága és keménysége rendkívül nehéz helyzetbe hozza őket, mivel nem világos, hogyan lehet Izraellel szemben fellépni. Különösen, ha figyelembe vesszük, hogy Izrael rakétái oda csapódnak be, ahová akarnak, míg ellenfeleinek rakétáit és drónjait az Izrael határainál lévő Vaskupola rakétavédelmi rendszer hatékonyan elfogja. (Bár láthattuk Irán legutóbbi támadása során, hogy azért elég “lyukas” már az a rendszer. – A szerk.)

Lehetséges, hogy Izrael most Libanonban és azon túl is szárazföldi inváziót indít, azzal a céllal, hogy létrehozza a tengertől tengerig terjedő „Nagy-Izraelt”. Bármennyire is utópisztikusnak vagy radikálisnak tűnnek Netanjahu és még szélsőségesebb miniszterei, Smotrich és Ben-Gvir tervei, a szemünk láttára valósulnak meg.

Csak egy olyan haderő, amely erőben, felszerelésben és minden lehetséges törvény megszegésére és minden vörös vonal átlépésére irányuló elszántságban összemérhető, képes felvenni a harcot egy ilyen vaskos ellenséggel. És hogy létezik-e ilyen erő, hamarosan kiderül.

 

Megtörtént a vörös üsző feláldozásának főpróbája?

Amikor a technológia öl – Dugin a technológiai biztonságról és a libanoni robbanások tanulságairól

(Geopolitika.ru nyomán Szent Korona Rádió)