Hazaáruló! Nem írta alá a normalitáspárti törvényt a grúz elnök

A kormányzó Grúz Álom Párt a külföldről finanszírozott, nemzetbiztonsági kockázatot jelentő ügynökszervezeteknek (mint idehaza a Háttér Társaság) gátat szabna az államfő ugyanakkor ezt megakadályozni igyekszik. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Szalome Zurabisvili grúz elnök nem volt hajlandó aláírni a normalitáspárti új törvényt – írja a Civil Georgia.

A törvényt szeptember közepén fogadta el Grúzia parlamentje, melynek értelmében megtiltják többek között az LMBTQP propagandát az oktatásban, a sajtóban és a gyülekezés esetében, effektíve betiltva a pride-okat. Nem heteroszexuális állampolgárok nem fogadhatnak örökbe gyermeket, és a nem jogi megváltoztatására sem lesz lehetőség az okmányokban.

Zurabisvili kezdtektől fogva ellenezte a törvényt, sokat azonban szerencsére nem tehet a bevezetése ellen. Bár megvétózhatta volna a törvényt, a kormánypárt parlamenti többsége miatt az pusztán eltolta volna a bevezetésének idejét. Ez egybeesett volna az október végi választásokkal.

„Úgy tűnik, az elnök megtalálta a középutat ebben a politikailag érzékeny helyzetben” – mondta Mariam Kvarachelia, a Tbiliszi buzeráns vonaglás egyik alapítója. Az aktivista szerint ha az elnök megvétózza a törvényt, a Grúz Álom kormánypárt – amelyik a törvényjavaslatot kidolgozta – felhasználhatta volna ezt ellene a választások során.

A törvényt így a házelnöknek, Salva Papuasvilinek kell aláírnia a napokban. Mivel ő is a Grúz Álom párt tagja, így nem valószínű, hogy nem fogja aláírni. A törvény azonban így is csak a választások után léphet majd életbe.

Saját “párja” gyilkolta meg a grúz transzot – A baloldaliak mégis a normalitáspárti törvényt támadják

Hamarosan kezdődik az USA által szervezett “színes forradalom” Grúziában?

Grúziában is “Majdanra” készül az USA

(Humen nyomán Szent Korona Rádió)