Napi jóhír – Bősz Anett visszavonul

Bősz Anett, a DK liberális főpolgármester-helyettese, ma elköszönt a politikától. A Pest vármegyei közgyűlésben szerzett mandátumát is leadta, és távozik a közéletből. Valószínűleg nem fogjuk könnyek között visszasírni, hiszen liberális felforgatása inkább hagyott maga után kérdőjeleket, mint megoldásokat.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Ma nem csak a fővárostól, a politikai pályafutásomtól is búcsúzom. A Pest vármegyei közgyűlésben szerzett mandátumomról lemondtam, a DK-s tagságom a mai nappal megszűnik.

– írta Bősz Anett a közösségi oldalán.

A DK színeiben politizáló liberális politikus 2022 óta volt Karácsony Gergely egyik helyettese, megbízatását azért kapta, mert Gyurcsány Ferenc számára kulcskérdés volt, hogy legyen egy DK-s főpolgármester-helyettes, így a listán parlamenti mandátumot szerző Gy. Németh Erzsébet helyét kapta meg Bősz Anett.

Bősz Anett nevéhez több konkrét liberális kezdeményezés is fűződik, amelyek gyakran váltottak ki heves reakciókat a jobboldali politikai térfélen. Az egyik leginkább vitatott javaslata a fővárosi szociális intézkedések átalakítása volt, amely során szorgalmazta a szociális támogatások kibővítését a bevándorlók és a hajléktalanok számára. Törekvései között szerepelt a főváros LMBTQ propaganda támogatása is, többek között a Pride-felvonulás kiterjedtebb támogatásával és a fővárosi szintű érzékenyítő programok bevezetésével, amelyek iskolákban és közintézményekben is megjelentek volna.

Emellett Bősz kiállt a genderideológia melletti programok elindítása mellett, amelyek célja a ,,nemi egyenlőség” népszerűsítése volt, beleértve a kevert nemi identitások támogatását a közéletben és a munkaerőpiacon. Javasolta a fővárosi szintű „genderérzékeny költségvetés” kialakítását is, amely nemi kvótát vezetett volna be a városi források elosztásánál.

Szeptember 30-ával azonban lezárul a 2019–2024-es önkormányzati ciklus, és bár szerzett Bősz Anett mandátumot a Pest vármegyei közgyűlésben, inkább visszavonul a politikától.

Feltehetőleg az ő jövőjére is kihatással volt az a főpolgármester-helyettesi keringő, ami az újonnan felálló budapesti közgyűlés miatt Karácsony Gergely, Magyar Péter és Vitézy Dávid között kialakult.

Csúnyán ráolvasták Dobrevék fejére a hazaárulást egy fórumon (videó)

(Szent Korona Rádió)