Aláírást gyűjtenek a zenélő út ellen

Nemrég megépült Magyarország harmadik zenélő útja Hatvan és Lőrinci között játssza az Ismerős Arcok Nélküled című számát. Lőrinci frissen megválasztott képviselője, Petrik Zsolt már aláírásgyűjtésbe kezdett a zenélő út megszüntetéséért, a nagy zajra hivatkozva. Alább a 24.hu összefoglalóját közöljük változatlanul:

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az aláírásgyűjtés felhívása szerint a kialakított útszakasz a zajhatás miatt erősen zavarja a környék lakóit. A petícióban Zagyvaszántó, Lőrinci, Selyp, Heréd, Nagygombos, Kisgombos településeket és a Mátravidéki Erőmű területét érintő zajról írnak.

Petrik szerint nagyon sokan arra panaszkodtak, hogy a zenélő út környékén lakók nem tudnak nyitott ablaknál aludni, olyan zajos tud lenni, „de már a nappali tevékenykedésüket is olyan mértékben zavarja, hogy nincs kedvük az otthonukban tartózkodni”.

A felhívás szerint a környezetvédelemre gyakorolt káros hatása sem elhanyagolható: madártani szakemberek szerint a zenélő út hangja zavarja a madarakat, és minden környező állatra nézve riasztó.

(24.hu nyomán Szent Korona Rádió)