Negyvenezer önkéntes várja ugrásra készen, hogy megtámadhassa Izraelt?

Az izraeli Haaretz híroldal  biztonsági forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy Szíriában közel 40 000 iraki és jemeni önkéntes tartózkodik, akik a Golán-fennsík felől beavatkoznának az Izrael elleni háborúba.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A jemeni és iraki önkéntes erők már a tavaly októberben elkezdődött izraeli-palesztin fegyveres konfliktus elején jelezték, hogy segítenének a palesztinoknak a cionista megszállók elleni harcban.

Tavaly október óta Jemen és Irak területéről is több rakéta, illetve dróntámadás indult a megszállt Palesztinában lévő cionista települések ellen, azonban közvetlen fegyveres konfliktusra még nem került sor az önkéntesek és a cionista megszálló hadsereg között.

A Haaretz szerint a szerdán hajnalban, a szíriai Tartusz városa ellen intézett izraeli légicsapás kísérlet is az ott tartózkodó iraki, illetve jemeni önkéntes erők ellen irányult volna. Azonban a szíriai légvédelem még a levegőben megsemmisítette az izraeli rakétákat.

Helyi beszámolók szerint azonban lehetséges, hogy a szíriai Tartusz városában lévő orosz haditengerészeti bázis S-400 as rakétái semmisítették meg az izraeliek által kilőtt légi célpontokat.

Közel-Kelet: már 40.000 amerikai katona állomásozik a térségben

(Orientalista nyomán Szent Korona Rádió)