A települések több mint felén nem lesz REpont

Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke parlamenti indítványában rámutatott, hogy a visszaváltási díjas termékekkel kapcsolatos kormányrendelet több szempontból is életszerűtlen és átgondolatlan. A rendelet szerint nem szükséges visszaváltóhelyet létesíteni az ezer főnél kisebb lélekszámú településeken, pedig hazánk 3155 településéből 1765 ilyen kistelepülés.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A szabályozás életszerűtlen részei és a kistelepülések ilyen irányú ellehetetlenítése miatt Szajlai János, a Mi Hazánk Energetikai Kabinetje alelnökének tiltakozása nyomán nyújtotta be Novák Előd a kormánynak a kérdéseit. Arra is felhívta a figyelmet, hogy nem teljesül a rendeletük e pontja: „A koncessziós társaság a kötelezően visszaváltási díjas termék visszaváltása érdekében országos lefedettséggel visszaváltásihely-hálózatot alakít ki.” A válasz inkább mellébeszélés:

Hogyan szankcionálja azt a kormány, hogy több mint fél évvel a rendelet megalkotása után sincs országos lefedettség, illetve még sok esetben az előírt ezer fő feletti településeken sincs repont? – tette fel a kérdést, de a válaszban erre nem tértek ki, tehát a jelek szerint nem terveznek szankciót. Tervezi-e a kormány a rendelet módosítását úgy, hogy az a kistelepüléseken élők számára is elfogadható legyen? – ezt is hiába kérdezte, illetve a válasz azt mutatja, hogy nem törődnek a kistelepüléseken élőkkel.

Ne hagyd azonban emiatt sem kárba veszni a palackok betétdíjait, ajánld fel például az LMBTQP-lobbi elleni küzdelemre:

PET-palackokból épülhet a nemzeti ellenállás bástyája?

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)