Négyen meghaltak egy lövöldözésben az alabamai Birmingham belvárosában

Az alabamai állam városában egyre jobban elharapóznak a migránsok okozta bandaháborúk, a rendőrség szerint most is egy ilyen miatt tört ki a lövöldözés, melynek áldozatai rosszkor voltak rossz helyen.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Legalább négyen meghaltak és 18-an megsebesültek egy tömeges lövöldözésben az alabamai Birminghamben – közölte a rendőrség.

„Több lövést is leadtak egy embercsoportra szombat késő este a város Five Points South területén.”

– mondta Truman Fitzgerald birminghami rendőrtiszt.

A birminghami rendőrség tájékoztatása szerint a rendőrök két férfi és egy nő holttestét találták meg a helyszínen, míg egy harmadik férfi később belehalt sérüléseibe a kórházban.

Egy birminghami járőr elmondta a BBC-nek, hogy több tucat embert találtak el a lövedékek, közülük négyet kezelnek életveszélyes állapotban a kórházban. A támadás indítékáról sem tudni egyelőre semmit.

Egyetlen gyanúsítottat sem tartóztattak le, azok mind elmenekültek a helyszínről.

Fitzgerald hozzátette: úgy gondolják, hogy a lövöldözés “nem véletlen volt, és amikor elkezdődött a lövöldözés, több áldozat is kereszttűzbe került”.

A nyomozók azon dolgoznak, hogy azonosítsák, ki volt a támadás célpontja vagy célpontjai.

A rendőrség közleménye szerint együttműködnek az FBI-jal és más szövetségi ügynökségekkel, illetve 5000 dollár jutalmat ajánlanak fel annak, aki  tájékoztatás tud adni az elkövetőkről. Erre a célra létrehoztak egy internetes portált, ahol fényképeket és videókat küldhetnek be az esetről az emberek.

A Five Points South kerület éjszakai életéről ismert. A lövöldözés a Magnolia Avenue-n történt.

Szemtanúk – akik akkoriban a Magnolia Avenue-n egy vízipipa- és szivarszalon előtt álltak sorban – azt mondták az Al.com helyi híroldalnak, hogy a lövések egy része úgy hangzott, mintha egy teljesen automatikusra átalakított fegyverből érkezett volna.

Birmingham polgármestere, Randall Woodfin a „Glock-kapcsolókat” – a kézifegyverekhez csatlakoztatható eszközöket, hogy azok automatikusan tüzeljenek – hibáztatta az erőszakért, és vasárnap közzétette a közösségi médiában, hogy „ez az első számú közbiztonsági probléma városunkban és államunkban”.

“A félautomata fegyverek olyan teljesen automata fegyverré alakítása, amely másodperceken belül minden golyót kilő, nem tartozik a hazai utcáinkba”

– írta, hozzátéve, hogy a városnak nincs jogosultsága a Glock-kapcsolók betiltására, csak az államnak.

A Gun Violence Archive szerint ebben az évben eddig több mint 400 tömeges lövöldözés történt az Egyesült Államokban.

USA: Engedéllyel tartott fegyverével lőtte le a büntetett előéletű, tömegmészárlásra készülő négert

BLM-aktivista volt, aki vérfürdőt rendezett a függetlenség napján Philadelphiában

(BBC nyomán Szent Korona Rádió)