Hazánkban bujkált a német államtagadó gyújtogató

Zala vármegyében, Gelsén kapták el azt a 44 éves német férfit, akit közveszélyokozás miatt köröztek a német hatóságok. A magát “Reichsbürgernek” valló szökevény gyújtogatással vádolják, amiért akár 10 év börtönt is kaphat Németországban. A magyar rendőrök sikeres nyomozása vezetett az elfogásához, de a férfi nem működött együtt az azonosítás során.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Elfogtak egy 44 éves férfit a Zala vármegyei Gelsén, akit közveszélyokozás miatt köröztek a német hatóságok.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közleménye szerint a német rendőrség kereste meg a magyar hatóságot, mivel olyan információjuk volt, hogy a gyújtogatással elkövetett közveszélyokozás miatt körözött, 44 éves német – magát “Reichsbürgernek”, azaz a német államot el nem ismerő embernek tartó – férfi Magyarországon rejtőzködik.

A férfinak jó oka volt elrejtőzni, hiszen ezért a bűncselekményért akár 10 éves börtönbüntetést is kaphat Németországban. A fejvadászok beszerzett adatai alapján a férfit már ismerték a magyar hatóságok, mivel Magyarországon is volt már büntetve.

A felderítőmunkának köszönhetően a célkörözési nyomozók olyan információt szereztek, hogy a szökevény Nagykanizsa környékén bujkálhat; végül hétfőn reggel Gelse településen fogták el őt. A közlemény alapján a német férfi nem működött együtt, magát csak “emberként” azonosította. A rendőrök előállították a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra, majd a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, kiadatásáról a későbbiekben dönt a bíróság.

“Vizsgálják ki, hogy Magyarország tényleg létezik e!” – Megkezdődött Posta Imre tárgyalása

(24.hu nyomán Szent Korona Rádió)