Magyarországi cég gyártotta a Libanonban felrobbant csipogókat, amiben már egy kisgyermek is életét vesztette

A Hezbollah fegyveresei által használt AR-924-es személyi hívókat a Magyarországon, azon belül is Budapesten működő BAC Consulting Kft. gyártotta – írja az AP a tajvani Gold Apollo szerdán kiadott közleménye alapján.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A Gold Apollo szerint a csipogókon engedélyezték az ő márkanevüket, azonban a személyi hívókat egy másik, budapesti székhelyű cég gyártotta.

„Az együttműködési megállapodás értelmében felhatalmaztuk a BAC-ot, hogy a kijelölt régiókban a termékértékesítéshez használja márkajelzésünket, de a termékek tervezése és gyártása kizárólag a BAC felelőssége”

– írja közleményében a Gold Apollo.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, kedden Libanon-szerte, egyszerre több helyen robbantak fel a Hezbollah tagjai által kommunikációra használt személyi hívók. Kilenc ember, köztük egy gyerek is meghalt, a robbanásokban 2800 ember megsebesült. A Hezbollah Izraelt hibáztatja az akciókért.

Szakértők szerint a csipogókban már eleve ott lehetett a robbanóanyag, amit kedden aktiváltak. Az egyelőre nem derült ki, hogyan és mikor került a több ezer eszközbe a robbanóanyag, ami egy lőszer-szakértő szerint csipogónként 10 és 20 gramm közötti „katonai minőségű” robbanóanyag lehetett.

Pontosan hol is van ez a cég?

A 444 tudósítói elmentek a BAC Consulting Kft. budapesti székhelyére, ahol kiderült, nem is ez a cég valódi székhelye. A ház, ahova bejegyezték a céget az egy székhelyszolgáltató, ahova egyszerre több cég is be van jegyezve.

Felrobbantotta Izrael a Hezbollah tagok csipogóit?

Dél-Libanon lerohanására szólított fel a Fidesz testvérpártjának cionista politikusa

(444 nyomán Szent Korona Rádió)